Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Çinliler korkunca onları biz aldık

    Ersin ERCAN- Gürkay GÜNDOĞAN / DHA
    19.01.2011 - 23:29 | Son Güncelleme: 19.01.2011 - 23:29

    Karadon maden ocağında 17 Mayıs 2010’da meydana gelen korkunç grizu patlamasında can verdikleri yerin yüzlerce metre altından sonunda çıkarılan iki madencinin yakınları, ilginç bir gerçeği anlattı: “Çinli ekip cenazeleri görmüş, ancak korktukları için alamayacaklarını söylemişler. Biz 5 kişi inip aldık.”

    ZONGULDAK’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu’nda geçen yıl 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu faciasında ölen ve 246 gün sonra maden ocağından cesetleri çıkarılan işçiler Dursun Kartal (41) ile Engin Düzcük’ün (31) ailelerinin acıları tazelenirken, ilginç bir detay ortaya çıktı. çin’in Sino Steel Industr Trade Group Corporation firmasının kuyuda tespit ettiği cenazeleri çıkaran 5 kişilik ekipte, Dursun Kartal’ın eniştesi Adnan Kartal da yer aldı. Aynı müessesede kuyu bakım servisinde çalışan Kartal, cenazelerin kuyuda eksi 716 ile 720 arasında bulunduğunu ve üzerlerinin kısmen açıkta olduğunu belirterek, “Bizden önce Çinli ekip cenazeleri görmüş. Ancak korktukları için alamayacaklarını söylemişler. Biz 5 kişi inip aldık. Tanınmayacak haldeydiler. Sünger gibi olmuş cesetler. En azından parçalarını aldık ve hastaneye götürdük” dedi.Cenazeyi göremedi Babası Dursun Kartal’ın cenazesine ulaşıldığı haberini alınca Denizli’den Zonguldak’a gelen Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Turgut Kartal (23), cenazeyi görebilmek için Atatürk Devlet Hastanesi morguna gitti. Ancak kimlik tespiti yapılmadığı için babasının cenazesini görmesine izin verilmeyen Kartal, büyük üzüntü yaşadı. Turgut Kartal, “Çinli firmanın yaptığı işi bizimkiler yapsaydı, kazadan hemen sonra başlasalardı, acımız bu zamana kadar birazcık olsun dinerdi. Şimdi yeniden tazelendi” dedi. Eşinin cenazesine ulaşıldığını öğrenince Çaycuma’daki evinde rahatsızlanan Gülüzar Kartal (41) kendisini odasına kapattı.
    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı