Çinli yatırımcılar Yozgat OSB'de incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çinli yatırımcılar Yozgat OSBde incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:25

Çinli yatırımcılar Yozgat OSB'de incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- İSTANBUL Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Gayretli ile Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ı ziyaret eden Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing’e ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Yozgat’ta ki yatırım fırsatlarını anlattı. Valilikte gerçekleşen toplantının artından Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zıbın ve Yatırımcı Song Jing Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. OSB Müdürü Erdoğan Öztürk, Çinli yatırımcılara OSB ve yatırım yapmaları halinde yararlanacakları teşvikler konusunda bilgi verdi.
Yozgat’ın potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Vali Kemal Yurtnaç, gelen yatırımcıların özellikle bürokratik engellere takılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yozgat’ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, iş adamlarının Yozgat’a yatırım yapmalarını sağlamak, istihdamı artırmak, büyük şehirlere göçü önlemek ve Yozgat’ı  yaşanabilir bir şehir yapmak için gayret sarf ettiklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “ Üreten şehirler istihdamı artıran şehirlerdir. Yürüyen bir ekonomide üretmezseniz sisteme dahil olamazsınız. Biz de üretme hedefi ile yola çıktık. yabancı yatırımcılarımız da yavaş yavaş Yozgat’ın potansiyelini görmeye başladı. Bu da bizim üreten Yozgat’ı ortaya çıkartırken kilometre taşlarımızı oluşturacak” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!