Çinli mühendise Diyarbakır'da kalp ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Çinli mühendise Diyarbakırda kalp ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 13:12

Şırnak'ta çalışırken kalp krizi şüphesiyle Diyarbakır'a getirilen Çinli mühendis Qingming Hu, Özel Veni Vidi Hastanesinde yapılan başarılı kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Hu'yu ameliyat eden sağlık ekibinden Kardiyolog Hacı Çiftçi, hastanın 3 gün önce şiddetli göğüs ağrısıyla kendilerine getirildiğini belirterek, hemen tetkikleri yapılan Hu'nun kalp krizi geçirmekte olduğunu belirlediklerini söyledi.

Hızlı bir şekilde koroner anjiyografisi yapılan hastanın anjiyosunda ana koroner damar hastalığı tespitini yaptıktan sonra operatör doktorlar Fikri Kutlay ve Cantürk Çakalağoğlu ile hastayı acilen ameliyata aldıklarını kaydeden Dr. Çiftçi, başarılı bir operasyon sonucunda hastanın 3 damarını değiştirdiklerini anlattı.

Şu anda hastanın genel durumunun çok iyi ve serviste yatmakta olduğunu anlatan Dr. Çiftçi, “Şu anda genel durumu iyi. 2 ya da 3 gün sonra da taburcu edeceğiz. Ailesinden ve sevdiklerinden binlerce kilometre uzaklıkta acil koroner by-pass ameliyatı olan hastamız sürekli memnuniyetini dile getiriyor. Biz de kendisini sağlığına kavuşturmaktan mutluyuz” dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kurulmakta olan termik santralde 2 yıldır çalışmakta olduğunu anlatan hasta Qingming Hu ise, doktorların ve hastane çalışanlarının mükemmel olduğunu ifade ederek, herkese teşekkür etti.

Çin'in Huhan şehrindeki ailesinin kendisini sürekli aradığını anlatan Hu, kendini çok iyi hissettiğini ve memnuniyetini ailesine de anlattığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!