Çin’in ilk dijital enerji çözüm merkezinde GE imzası

Güncelleme Tarihi:

Çin’in ilk dijital enerji çözüm merkezinde GE imzası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 09:36

China Datang Group, ilk santral filosunu dijitalleştirmek ve Çin'in ilk dijital enerji çözüm merkezini kurmak için GE ile işbirliği yapıyor. Datang, Çin’de GE'nin dijital enerji çözümlerini kullanan ilk müşteri olacak.

Haberin Devamı

GE ve China Datang Group, enerji santrali performansını veri analitiği yoluyla artırmaya yardım etmek için GE'nin dijital çözümlerinden faydalanacak olan "Pekin Uluslararası Elektrik Enerjisi Veri İzleme ve Tanılama Merkezi"ni kurmak üzere işbirliği anlaşması yaptı. Bu anlaşma, Endüstriyel İnternet, bulut bilişim ve büyük verinin hüküm sürdüğü çağımızda Çin'deki enerji gruplarının dijital dönüşümlerine hız kazandırması bakımından bir dönüm noktası olma niteliği taşıyor.

Datang, Çin’de GE'nin dijital enerji çözümlerini kullanan ilk müşteri olacak. GE'nin kapsamlı teknolojik yazılım ve algoritma ürün grubundan faydalanacak olan İzleme ve Tanı Merkezi, endüstriyel veri yetkinliklerini tamamen kullanacak, Datang enerji üretim birimlerinin güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini artıracak, iş akışlarını düzenleyecek, acil durum müdahale süresini kısaltacak ve dolayısıyla varlık kârlılığını ve rekabetçiliğini geliştirecek.

İzleme ve Tanı Merkezi’nin kurulması, Datang ile GE arasındaki ilişki açısından bir başka önemli başarı teşkil edecek. Taraflar, işbirliği çerçevesi kapsamında Datang'ın teknoloji geliştirme, teknoloji yönetimi ve küreselleşme alanındaki liderliğini pekiştirmesine yardım edecek şekilde kaynak, veri ve uzmanlık alışverişini kolaylaştıracak. Datang ve GE, daha iyi bir sinerji yakalamak için ortak çaba sarf edecek ve Çin'in enerji endüstrisinin hızla kalkınmasını sağlamak üzere birlikte çalışacak.

GE'nin Çin'deki büyüme stratejileri, platformlardan uygulamalara uzanan dijital endüstriyel inovasyona, kapsamlı bir yerelleşmeye ve Çin'in önde gelen şirketleriyle uzun süreli işbirliğine dayanıyor. Datang ile kurulacak işbirliği, GE'nin dijital stratejisini gösteren önemli bir dönüm noktası niteliği taşıyor ve her iki şirkete yeni bir stratejik perspektif kazandırıyor.

İzleme ve Tanı Merkezi, kritik performans verilerini analiz ederek Datang'ın Çin'de bulunan 11 gaz filosunu ve iki kömür filosunu yönetecek. Veriler, performansı artırmak ve düzensizlikleri daha meydana gelmeden önce belirlemek için otomatik olarak Pekin'de bulunan İzleme ve Tanı Merkezi’ne aktarılacak.

Ayrıca İzleme ve Tanı Merkezi, Datang'ın bölge ve santraller genelindeki dijital uygulama fırsatlarını araştırarak, Asya-Pasifik bölgesindeki enerji endüstrisinin dijitalleşmesini hızlandırmaya yardım edecek. İzleme ve Tanı Merkezi, tüm enerji üretimi ekosisteminin modernizasyonunu kolaylaştırmak üzere Asya-Pasifik bölgesine hizmet sunacak olan Datang'ın Çin'deki ilk akıllı dijital merkezi olacak.

Çin'deki GE Enerji'nin Başkan Yardımcısı olan Yang Dan işbirliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bu anlaşma, ölçeği ve önemi açısından bölgede çığır açacak bir nitelik taşıyor. İzleme ve TanıMerkezi, Datang'ın dijitalleşmesini hızlandıracak ve Datang'ın enerji varlıklarının İnternet+, bulut bilişim ve büyük veri yetkinlikleriyle verimli entegrasyonunu teşvik edecek. Birlikte ilerleyecek olan GE ve Datang, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti işbirliğini geliştirerek Çin'in enerji endüstrisinin dijitalleşmesini sağlamaya devam edecek."

GE'nin dijital çözümlerini kullanan Datang, etkili sorun çözme rehberliği ve yanlış alarmların önlenmesini sağlayan gerçek zamanlı veri toplama yetkinliğinden faydalanacak. GE'nin benzer küresel filolar üzerinde yaptığı küresel araştırmalar ışığında dijital çözümlerin kullanımından elde edilecek birincil sonuç, enerji üretimi çıktısında yüzde 2, plansız arıza süresinde yüzde 5 azalma ve gaz santrallerinin operasyonel ve bakım maliyetlerinde yüzde 25 tasarruf sağlayacak. Kömür ile çalışan santrallerde ortalama verimlilikte yüzde 1,5 artışa ve plansız arıza süresinde yüzde 5 azalmaya ek olarak karbon salınımını yüzde 3 oranında düşürülebilecek.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Sponsorlu içerik

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!