Cıngıllıoğlu ve 14 işadamına fahri doktora

Güncelleme Tarihi:

Cıngıllıoğlu ve 14 işadamına fahri doktora
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

ERCİYES Üniversitesi'ne yaptıkları toplam 27 trilyon liralık bağıştan dolayı, Demirbank'ın sahibi Halit Cıngıllıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi, fahri doktora beratı ile ödüllendirilecek. Ödüller yarın düzenlenecek törenle 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından dağıtılacak.

Kayserili hayırsever işadamlarının Erciyes Üniversitesi'ne bağış olarak yaptıkları bina, okul ve hastane sayısı 26'ya ulaştı. Erciyes Üniversitesi'nin Kayseri, Yozgat ve Nevşehir'deki kampus alanlarına hayırseverlerce yapılan rekor bağışın parasal değeri ise 27 trilyon lira olarak belirlendi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, ‘‘Bu bağışlar hiçbir üniversiteye nasip olmayacak bir rekordur’’ dedi.

Bağışlarıyla 26 tesis yaptıran hayırsever işadamlarından Halit Cıngıllıoğlu, Erdoğan Akdağ, İzzet Bayraktar, Hüseyin Bayraktar, Süleyman Çetinsaya, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Murat Dedeman, Faik Hızıroğlu, Demir Karamancı, Şaban Karamancı, Asım Kibar, N. Mehmet Küçükçalık, Sait Molu, Yılmaz Öztaşkın ve İzzet Özilhan'a, Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılacak törenle fahri doktora beratları verilecek. Bağışta bulunan Sakıp Sabancı, Kadir Has, Kemal Dedeman ve Nuri Cıngıllıoğlu'na da daha önce fahri doktor payesi verilmişti. Cıngıllıoğlu Ailesi adına baba Nuri Cıngıllıoğlu'nun adını taşıyan Fen-Edebiyat Fakültesi binası mefruşat hariç 7 milyon dolara mal olmuştu.

Kayserili ünlü işadamları Sakıp Sabancı ile Kadir Has'ın isimleri Erciyes Üniversitesi kampusundaki iki caddeye verildi.

Demirel yarın ayrıca Demir Karamancı Ailesi tarafından kampus alanına yaptırılacak Hızıroğlu Konağı'nın temelini atacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!