Cine 5'e tepki

Güncelleme Tarihi:

Cine 5e tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

BİMAŞ'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anlaşmasına karşın, Cine 5'in bu iki kulübün maçlarını yine şifreli kanaldan yayınlayacağını sürekli yaptığı reklamlarla duyuruya devam etmesi futbolseverler tarafından tepkiyle karşılandı.

BİMAŞ yetkilileri bu iki kulüple yaptığı sözleşmeleri kamouyunun dikkatine sunarken, Cine 5 ve Show TV dekoder satışlarının sıfır noktasına düşmesinin paniği ile kamuoyunu kandırmaya çalışıyor. BİMAŞ yetkilileri ‘‘Cine 5 ve Show TV Fenerbahçe ve Beşiktaş ile hiçbir anlaşmaları olmamasına ve bu kulüplere tek kuruş ödememelerine rağmen yalan haberler ve yanıltıcı reklamlarla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu durum kendi üyeleri oldukları Reklamcılar Derneğinin kararlarına da aykırı. RTÜK halkı kandırmaya yönelik yayın yapan televizyonlar için ağır cezalar öngörüyor. RTÜK'ün bu yayınlarla ilgili Show TV'ye müdahale etmesi bekleniyor. Futbolseverler Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarını kanunlar, yönetmelikler ve anlaşmalar doğrultusunda açık kanalda şifresiz yayında doya doya izleme şansını bulacaklar'' açıklamasını yaptılar.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübü Başkanları da naklen yayın anlaşmalarını BİMAŞ ile yaptıklarını ifade ederken, BİMAŞ yöneticileri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapmış oldukları 2000 yılına kadar sürecek olan yayın anlaşmalarının sözleşmelerini dün basına dağıttılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!