Çin'de yeni trend:<br>İnce bel İçin 'A4 testi'

Güncelleme Tarihi:

Çinde yeni trend:İnce bel İçin A4 testi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 14:45

Çin'de başlayan yeni bir sosyal medya trendinde, kadınlar bellerinin inceliğini kanıtlamak için A4 kağıdı ellerinde tutarak çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor.

Haberin Devamı

'İdeal vücut' kavramının son dönemlerde daha çok gündem olması ve vücut imajı konusunda pozitif bir farkındalık yaratmayı amaçlayan projelere rağmen, 'olması gereken' algısını kuvvetlendiren trendler dünyanın pek çok yerinde farklı şekilde ortaya çıkıyor.

Bunlardan sonuncusu ise Çin'de giderek yaygınlaşıyor.

Çinli kadınlar bel inceliklerini göstermek için bir A4 kağıdı bel bölgelerine koyarak çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyorlar.

 

ELEŞTİRİLERİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Çinde yeni trend:İnce bel İçin A4 testi

Mashable'da yer alan habere göre, bir tür 'yarışma' haline gelen bu trendde kadınlar, genişliği 20.32 cm olan A4 kağıtlardan birini göbek ve bel bölgelerini kapatacak şekilde tutarak bir fotoğraf çekiyorlar. Amaç ise belirtilen ölçüden daha 'ince' olduğunu göstermek.

Haberin Devamı

Çinli kadınlar arasında Şubat ayında başlayan bu trend, kadınların çektikleri fotoğrafları Weibo hesaplarında paylaşmaya başlamasıyla yayıldı.

 

'BENİM DE A4 SURATIM VAR''

Çinde yeni trend:İnce bel İçin A4 testi

Pek çok eleştiriyi beraberinde getiren bu trend bazı kesimler tarafından alay konusu da edildi. Bazı erkekler kağıtları suratlarına tutarak, 'Benim de A4 suratım var' yazısıyla paylaştılar. Kimisi de kedilerinin A4 boyutunda kağıtla fotoğraflarını çekerek aynı siteye yükledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!