Çin'de Türk kirazını tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

Çinde Türk kirazını tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:45

Çin'de Türk kirazını tanıttılar

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Gıda ve Tarım Kümesi, URGE projesi kapsamında Çin'i ziyaret ederek Türk kirazının bu ülkeye ihracatı için görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin'in son 3 yılda kiraz ithalatını yaklaşık 3 kat artırarak, 298 milyon dolardan 794 milyon dolara çıkarması üzerine Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Gıda ve Tarım Kümesi, pazar araştırması yapmak için bu ülkeye gitti. Proje katılımcısı 8 firma ile Çin'e giden BAİB heyeti, Şanghay'da faaliyet gösteren 3 büyük sebze meyve hali, önemli süpermarketleri, yaş meyve sebze ithalatçısı firmaları ve tesisleri ziyaret etti.

Bu ziyaretlerde Türk kirazının mayıs ayında başlayıp, ağustos ayına kadar süren uzun sezonu, üretim kapasitesi ve üretim alanları hakkında bilgi veren heyet, Çin pazarını daha yakından tanıyıp, eğilimlerini öğrenme imkanı buldu. Görüşmeler esnasında Çinli firmalar da Türkiye'nin kiraz üretimi ve ihracatı hakkında bilgi aldı. URGE heyetinin Çin'de gerçekleştirdiği görüşmelerin kiraz ihracatına olumlu etkilemesi bekleniyor.

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyanın en kaliteli kirazını ürettiğini, üretimde dünyanın dördüncü ülkesi olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye'den 182,7 milyon dolar tutarında kiraz ihracatı yapıldığına değinen Satıcı, Çin'e ihracatın başlamasıyla bu rakamın kısa sürede ciddi oranda artması beklediklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!