Çin’de bulunan 500 yıllık ceset şoke etti

Güncelleme Tarihi:

Çin’de bulunan 500 yıllık ceset şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 08:57

Çin’in orta kesimindeki Hubey eyaletinde, saçları, kaşı ve yüz şekli bozulmamış 500 yıllık kadın cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin Çince yayınındaki haberinde, Hubey eyaletinin Şışou kentinde 500 yıllık bir ceset bulunduğu belirtildi.

Habere göre, Ming Hanedanlığı dönemine ait lahitte bulunan cesedin saçı, kaşı, dişleri ve yüz şeklinin bozulmamış olduğu görüldü.

Arkeologlar kazı çalışmalarında, cesedin bulunduğu lahitten cesetle beraber iki yorgan ve bir yastık ve 20 kadar ipek elbise de çıkardı. Şışou Müze ve Kültür İdaresi Başkan Yardımcısı Ping Tao, çıkarılan kadın cesedinin saç ve dişlerinden yapılan testlerle 60 yaşında olduğunun tahmin edildiğini, lahitteki cesedin üzerindeki ipek elbiselerin, cesedin zarar görmesini engellediğini kaydetti.

Ping, lahitte herhangi bir yazılı ifadeye rastlanılmadığını, kadının kimliğine dair hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Cesedin, elbiseler ve değerli mücevherle gömülmesinin, Ming Hanedanlığı döneminde yaygın bir adet olduğunu ifade eden Pıng, cesedin kimliğini belirlemeye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!