Cinayetten aranan şüpheliler eğlenmek için geldikleri Edirne’de yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cinayetten aranan şüpheliler eğlenmek için geldikleri Edirne’de yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 16:45

Cinayetten aranan şüpheliler eğlenmek için geldikleri Edirne’de yakalandı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de polisin uygulama noktasından kaçan bir otomobil, 2 saat süren çalışmanın ardından bulundu. Araçta 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, sahte kimlikli şüphelilerden çok sayıda sabıkası bulunan Ferdi Arslan ve Halil Ay’ın ‘kasten öldürmek’ suçundan arandığı ortaya çıktı. Eğlenmek için Edirne’ye geldiklerini savunan 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İstanbul’dan 34 VU 5411 plakalı otomobille Edirne’ye gelen 4 kişinin bulunduğu otomobil, Atatürk Bulvarı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde kurulan uygulama noktasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçtı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü otomobilin yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarının ardından bir akaryakıt istasyonunda olduğu tespit edildi.
Polis ekiplerince durdurulan otomobildeki Mehmet Ali Aycan, (29), Tuncay Kılınç (41), Halil Ay (27) ve Ferdi Arslan (28) yakalanarak gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde ise 3 adet ruhsatsız 9 mm çaplı tabanca ve bu tabancalara ait 36 adet mermi ile çok sayıda sahte kimlikler ele geçirildi. Şüphelilerden Ferdi Arslan ve Halil Ay’ın polise verdikleri kimliklerin de sahte olduğu ortaya çıktı.
3 CİNAYETİN FAİLİ OLARAK ARANIYORLAR
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde yapılan incelemede Ferdi Arslan’ın Adana’da ‘kasten öldürmek’ suçundan arandığı tespit edildi. Diğer şüphelilerden Halil Ay’ın ise 2’si ‘kasten öldürme’ suçundan 17 farklı dosya kapsamında arandığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Ali Aycan, Tuncay Kılınç, Halil Ay ve Ferdi Arslan Edirne’ye eğlenmek için geldiklerini belirtirken, sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!