Cinayetin azmettiricisinin izi Ukrayna’da bulundu

Güncelleme Tarihi:

Cinayetin azmettiricisinin izi Ukrayna’da bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 15:09

Hurriyet.com.trÇeçen İçkerya Devleti Fahri Konsolosu Medet Önlü cinayetinin azmettiricisi olarak aranan Rizvan Ezbulatov’un izi Ukrayna’da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ukrayna Interpolü, Ezbulatov ile ilgili Türkiye’den bilgi istedi. Ancak, dosyada, Ezbulatov’a ait bir tek fotoğrafın olduğu belirtildi. 22 Mayıs 2013’de, Ankara’daki ofisinde silahla vurularak öldürülen Medet Önlü cinayetine ilişkin açılan davada karar geçtiğimiz mayıs ayında çıktı. Cinayetin azmettiricisi olan Rus vatandaşı Rizvan Ezbulatov ise 3 yıldan beri yakalama kararı bulunuyor. Hakkında Kırmızı bültenle uluslar arası araması bulunan Ezbulatov ile ilgili önemli bir yazışmanın yaşandığı anlaşıldı.

EZBULATOV UKRAYNA’DA OLABİLİR
Ukrayna Interpol birimi, Ezbulatov’un Ukrayna’da kalıyor olabileceğini, şuan için tutuklama yapılmadığı belirtildi. Yazıda, Ezbulatov’a ait parmak izi, fotoğraf, hakkındaki yakalama emri ve olay ile ilgili detaylı bilgi istendi. Adalet Bakanlığı Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakli Bürosu üzerinden gelen yazı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. 

Haberin Devamı

MAHKEME: PARMAK İZİ YOK
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘çok ivedi’ olarak gelen yazıya bir gün içinde yanıt verdi. Mahkeme’den giden yazıda, Önlü cinayeti ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve hakkındaki yakalama kararına yer verildi. Anılan yazıda, Ezbulatov’a ait parmak izi olmadığı belirtildi. Yazının ekinde Ezbulatov’a ait resim ise gönderildi.

BAKMADAN GEÇME!