Cinayeti cep telefonu çözdü

Güncelleme Tarihi:

Cinayeti cep telefonu çözdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal cinayetinin, olay gecesi yapılan cep telefonu trafiği sayesinde çözüldüğü ifade edildi. Olay gecesi, Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Mustafa Altunok ile Topal'ın ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'in defalarca birbirleriyle cep telefonundan görüştüğü belirtildi.

‘Kumarhaneler Kralı' Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi olayının, tutuklu Özel Timciler ve sigortacı Serdar Özdağ ile Topal'ın ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir arasında olay gecesi yapılan cep telefonu görüşmeleri sayesinde çözüldüğü bildirildi. Olayla ilgili olarak Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, ‘‘Çok büyük paraların söz konusu olduğu kumarhanelerle ilgili, maktülle sanıklar arasında tespit edilemeyen bir promlem çıktığı, bunun üzerine ortakları ve sanıkların Topal'ın öldürülmesine karar verdikleri anlaşıldı'' denildi. Sanık Özel Timcilerin de Ömer Lütfü Topal'ı Yeniköy'deki evine giderken BMW otomobilinin içinde Kalaşnikoflarla tarayarak öldürdükleri ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında düzenlenen fezlekenin gönderilmesinden sonra 7 klasör dolusu belgeyi inceleyen Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Eren Gönen tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, tutuklu sanıklar Özel Timci görevlileri Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altunok ile sigortacı Serdar Özdağ'ın TCK'nın 450. maddesi gereği, ‘Taammüden adam öldürmek ve cinayete katılmak' suçundan idamları istendi. Topal'ın ortakları Hoştan ve Bir hakkındaki soruşturmanın ise halen sürdüğü bildirildi. İddianamede sanıklar arasındaki cep telefonu görüşmelerine çok detaylı bir şekilde yer verildi.

İddianamede delillerin incelemesi sonucu Abdullah Çatlı, tutuklu Özel Timciler, Ömer Lütfü Topal ve ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'in ilişkileri olduğu belirtildi. Bu ilişki çerçevesinde Emperyal Casinoları veya başka yerlerde sık sık bir araya geldikleri ifade edildi. Ömer Lütfü Topal'ın ‘Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından tehdit edilmesi üzerine sanıklardan Ercan Ersoy'un 7 kişi ile birlikte Antalya'ya giderek ‘Yeşil' ile buluştuğu ve gözdağı verdiği kaydedildi.

Sanık Özel Timcilerin, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nda verdikleri ifadelerinde suçlamaları reddettikleri belirtilerek, ‘‘Ercan Ersoy olay günü izinli olduğunu, Oğuz Yorulmaz raporlu olduğunu, Ayhan Çarkın Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı 3888 kod numaralı ekibi ile Kadıköy bölgesinde görevli olduğunu, Mustafa Altunok 3890 kod numaralı ekip içinde Avrupa yakasında görevli olduğunu belirtmişlerdir. Mustafa Altunok, Oğuz Yorulmaz'ın raporlu olması nedeniyle cep telefonunu kendisinin kullandığını, Ercan Ersoy izinde olduğu için Erdek'e gittiğini ve cep telefonunu Ayhan Çarkın'a verdiğini, Ayhan Çarkın da gece vakti yemek yemek için Kadıköy semtinden karşı sahile geçtiklerini belirtmişlerdir'' denildi. İddianamede sanıkların savunmalarının samimi bulunmadığı da belirtildi.

İdamları isteniyor

Ömer Lütfü Topal (yanda) cinayetine karıştıkları gerekçesiyle yargılanan Özel Timciler Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altunok halen tutuklu bulunuyor. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanıkların TCK'nın 450. maddesi gereği, ‘Taammüden adam öldürmek ve cinayete katılmak' suçundan idamları isteniyor.

Kim kiminle konuştu

Bilirkişi heyetinin yaptığı araştırmalar sonucu hazırlanan raporda, kimin kiminle, nereden ve hangi saatte konuştuklarının tek tek belirlendiği bildirildi. İddianamede, bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda cep telefonu görüşmeleri şöyle yer aldı:

Abdullah Çatlı'nın Kozyatağı, Beylerbeyi, Levent, Okmeydanı ve Laleli semtlerinde hareket halinde olduğu, araç içinden Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Ali Fevzi Bir'i birer kez aradığı, aynı sürede Serdar Özdağ tarafından iki kez, Oğuz Yorulmaz tarafından 3 kez, Ercan Ersoy tarafından bir kez, Ali Fevzi Bir tarafından 3 kez arandığı tespit edildi.

Oğuz Yorulmaz'ın saat 22.00 sıralarında Sarıyer, Büyükdere'de bulunduğu, saat 23.15'de Yeniköy'de olduğu, cinayetten sonra Maslak, Akatlar, Haliç güzergahında seyrettiği, bu süre içinde Abdullah Çatlı, Ayhan Çarkın, Serdar Özdağ, Ercan Ersoy ve Ankara'da bulunan Selvi Özmen ile görüştüğü, Ali Fevzi Bir, Serdar Özdağ ve Ercan Ersoy tarafından arandığı belirtildi.

Ercan Ersoy'un, saat 22.20'de Sarıyer, Büyükdere semtinde olduğu, aynı mevkiide bulunan Oğuz Yorulmaz tarafından arandığı, 23.28'de Emirgan'da, 23.41'de Ayazağa'da bulunduğu, Oğuz Yorulmaz ve Abdullah Çatlı'yı arayıp görüştüğü, 00.48'de Kumkapı bölgesinde olduğu ve Abdullah Çatlı ile Serdar Özdağ tarafından arandığı tespit edildi.

Ayhan Çarkın'ın saat 22.27 ve 22.53 sıralarında Sarıyer, Büyükdere mevkiinde olduğu 3 sefer Oğuz Yorulmaz ile görüştüğü, 01.56'da Kumkapı'da, 03.07'de Hyatt Regency bölgesinde olduğu ve bu yerlerden geçerken Oğuz Yorulmaz tarafından arandığı belirtildi.

Serdar Özdağ'ın saat 22.04'te Yeşilyurt semtinden Oğuz Yorulmaz'ı aradığı, daha sonra Beşiktaş, Çeliktepe, Maslak yolu ile olay yerine geldiği, olay saatlerinde Ali Fevzi Bir, Abdullah Çatlı, Oğuz Yorulmaz ile müteaddit defalar görüştüğü, 23.32'de olayda kullanılan otomobilin terkedildiği İstinye mevkiinden Oğuz Yorulmaz'ı aradığı kaydedildi.

Ali Fevzi Bir'in 22.04'de Dolmabahçe semtinden Oğuz Yorulmaz'ı aradığı, saat 22.28'de kendi adına kayıtlı cep telefonu ile Ömer Lütfü Topal ile görüştüğü, saat 22.29'da Beşiktaş'a geldiği buradan Serdar Özdağ ardından da Abdullah Çatlı ile görüştüğü, 22.55'te Serdar Özdağ ile karşılıklı birbirlerini aradıkları, 23.28'de İstinye bölgesinde bulunan Oğuz Yorulmaz ile ve Kozyatağı bölgesinde olan Abdullah Çatlı'yı aradığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!