Cinayete 22 yıl sonra tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Cinayete 22 yıl sonra tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 12:13

İsveç’in güneyindeki Hörby kentinde 22 yıl önce gerçekleştirilen banka soygununun ardından soyguncular tarafından açılan ateş sonucu öldürülen 6 yaşındaki Emil’in katil zanlısı olarak Stockholm’de ticari gayrimenkulleri bulunan 57 yaşındaki bir işadamı tutuklandı.

Haberin Devamı

Hörby kentindeki soygun sonrası soyguncular öldürülen 6 yaşındaki Emil ile babasının bulunduğu arabaya çarptıktan sonra kaçışlarına devam etmişler, banka soygunundan haberi olmayan baba da soyguncuların arabasının plakasını alabilmek için peşlerine takılmıştı.

Takip edildiklerini anlayan soyguncular bir müddet sonra araçlarını durdurarak baba oğulun bulunduğu aracı otomatik silahlarla taramışlar, açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Emil hayatını kaybetmişti.

Skane polisinin ‘küllenmiş dosyalar’ grubu şefi Börje Sjöholm tutuklanan zanlının soygun sonrası bir dönem şüpheliler arasında değerlendirildiğini ancak o zaman soygunla bağlantısının tespit edilemediğini söyledi.Daha önce kriminal davalarda 25 yıl olan zaman aşımı süresi İsveç eski başbakanı Olof Palme'nin öldürülmesini takip eden süreçte cinayet davaları için kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!