Cinayet sanığı: Elinde tabanca görünce 8 el ateş ettim

Güncelleme Tarihi:

Cinayet sanığı: Elinde tabanca görünce 8 el ateş ettim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:57

Cinayet sanığı: Elinde tabanca görünce 8 el ateş ettim

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen yıl Kurban Bayramı'nın birinci günü, pompalı tüfekle ateş ederek 26 yaşındaki Barış Kösa'yı öldürmek, eşi 20 yaşındaki Eda Kösa'yı da yaralamakla suçlanan 34 yaşındaki Ali Artuk ile 28 yaşındaki Kürşat Gürsel’in ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. Sanık Artuk, Barış Kösa’nın elinde tabancayla aracından indiğini görünce av tüfeğiyle 8 el ateş ettiğini öne sürdü.
Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, geçen Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 12 Eylül 2016 tarihinde, ilçede oto alım- satım işi yapan Barış Kösa, yeni evlendiği eşi Eda ile birlikte bayram ziyareti için 16 EID 62 plakalı otomobiliyle akrabalarına gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada Kösa, daha önceden aralarında husumet bulunan Ali Artuk'un evinin önünden geçti. İddiaya göre bu sırada pompalı tüfeğini çıkaran Artuk, Kösa'nın aracına doğru peşpeşe ateş etti. dı. Pompalı tüfekten çıkan saçmalar, Kösa çiftine isabet etti. Olay sonrası kontrolden çıkan otomobil İsmail Balkan ve Sadettin Ay'ı hafif yaraladıktan sonra internet kafeye çarparak durdu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Barış Kösa, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis olay sonrası Ali Artuk ve kendisine yardım eden Kürşat Gürsel'i gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan 2 şüpheli tutuklandı.
Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürmek' suçundan haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Artuk ile Kürşat Gürsel’in yargılanmasına başlandı. Arkadaşı Kürşat ile bayramlaştığını bildiren Ali Artuk, "Dışarıya çıkarken evimizin birinci katının penceresinden dışarı baktığımda Barış Kösa'yı, arabasında gördüm. Kürşat’a küfür ettiğini ve elini beline doğru tabancıyı tutar gibi olduğunu gördüm. Ben de av tüfeğini alıp merdivenden baktığımda tabancasını sağ eline aldığını ve şoför kapısına doğru yaşlaştığını görünce bulunduğum yerden 8 el ateş ettim. Barış Kösa, uyuşturucu satışı yapan bir kişiydi. Ben de işyerimin önünde satış yapılmasına karşı idim. Olay bundan kaynaklandı. Olay bu şekilde olmuştur, beraatimi talep ediyorum" dedi.
Kürşat Gürsel ise olayın arkadaşı Ali Artuk’un anlattığı gibi olduğunu, kendisinin olayla ilgisinin bulunmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, öldürülen Barış Kösa’nın olayın tanığı olan Eda Kösa’nın dinlenmesine, anne ve babasının talimatla ifadelerinin beklenmesine, sanıkların tutukluluk hallerin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
KIZ KARDEŞİ REINA SALDIRISINDA ÖLDÜ
Bu arada, eşi Eda ile birlikte bayram günü akrabalarını ziyarete giderken uğradığı saldırıda yaşamını yitiren Barış Kösa'nın kız kardeşi olan 19 yaşındaki Büşra Kösa da yılbaşı gecesi İstanbul'daki ünlü eğlence merkezi Reina'ya yapılan terör saldırısında yaşamını yitirmişti. Büşra Kösa'nın cenazesi, İstanbul'da düzenlenen törenle toprağa verilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!