Çınarcık’ta festival coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Çınarcık’ta festival coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 14:46

Çınarcık’ta festival coşkusu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Çınarcık ilçesinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Altın Çınar Festivali, vatandaşların da katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi.
3 gün süren festivalin ilk gününde etkinlikler yazar Mehmet Güler’in imza günüyle başladı. Çocuk kitapları yazarı Mehmet Güler, kurulan stantta kitaplarını okuyucuları için imzaladı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan el sanatları stantlarının açılışını da Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt yaptı. Eşi Elif Kurt ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Çınarcık işi, kağıt yapımı, ebru gibi sanatların yapıldığı stantları gezen Kurt, festivale katılımlarından dolayı sanatçılara teşekkür etti.

Festivalin ilk gecesinde Çınarcık’ın kardeş şehirleri de yer aldı. Makedonya’nın Radoviç kenti Belediye Başkanı Sasko Nikolov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Alsancak Belediye Başkanı Fırat Atasever gecede yer alırken Başkan Kurt, misafir başkanlara çeşitli hediyeler verdi. Özellikle Atasever, yaptığı konuşmayla Çınarcıklılardan alkış aldı. Festivalin onur ödülünü ise yaşamını Çınarcık’ta sürdüren sinema sanatçısı ve THM solisti Yıldız Tezcan aldı. Kariyeri boyunca sayısız filmde başrol oynayıp Yeşilçam’a damga vuran isimlerden biri olan, yayınladığı plaklarla da büyük ses getiren Tezcan’a ödülünü Kaymakam Çiftçi verdi. Festival öncesinde konuşan Başkan Kurt, hedefledikleri vizyonu gerçekleştirmek için vatandaşlarla elele bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çınarcık’ın 1980’li yıllarda “kraliçe kasaba” olarak anıldığını belirten Kurt, “O dönemlerdeki popülaritemizi, cazibemizi yeniden kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu festivalin de en büyük amacı bu. Sizlerle elele, gönül gönüle olduğumuz için de bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu. Geceye Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

İlk gecenin önemli konuğu Buray ise özellikle genç kızların büyük sevgi gösterileri eşliğinde sahneye çıktı. Binlerce kişinin doldurduğu meydanı söylediği şarkılarla coşturan Buray, “Aşk mı lazım”, “Kimsenin suçu yok”, “Mecnun”, “Seni Sevmiyorum Artık” gibi hit olmuş şarkılarını seslendirdi. Bir saatten fazla bir süre sahnede kalan genç şarkıcı sesiyle olduğu kadar içten hareketleriyle de gönüllerde taht kurdu.

Festivalin ikinci gününün yazar konuğu Hürriyet Gazetesi’nden Ömür Kurt oldu. Aslen Çınarcıklı olan Ömür Kurt’un standını Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da ziyaret etti. Kurt, kitaplarından birini Başkan Kurt için imzaladı. Festivalin ikinci gününün bir diğer misafiri ise Türk Halk Müziği sanatçısı ve eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir oldu. Demir, sevilen türkülerini Çınarcıklılarla birlikte seslendirdi. Demir’e plaket ve Türk bayrağı hediye eden Başkan Avni Kurt da sahnede Demir’le birlikte şarkılara eşlik etti. Ünlü müzisyenin “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” isimli şarkıyı seslendirdiği anlarda ise coşku doruğa çıktı. Kurt, gecede ayrıca 3. Altın Çınar Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eser sahipleri, festivale katkı sunan sponsor firma temsilcileri ve yazar Ömür Kurt’a plaket verdi.

Gecenin kapanışını ise “Ne Yapardım Bilmem”, “Tuttu Fırlattı”, “Herşey Bitmedi, Bitemez” gibi şarkılarıyla büyük bir hayran kitlesi kazanan Gökçe yaptı. Hareketli şarkılarıyla özellikle genç hayranlarına tam bir müzik ziyafeti çeken güzel sanatçıya Başkan Avni Kurt tarafından gecenin anısına Türk bayrağı ve plaket takdim edildi. Festival son gün gerçekleştirilen Yeni Türkü konseriyle sona erdi. Yeni Türkü, birbirinden güzel şarkılarını Çınarcık’ta seslendirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!