"Çin İşgali Altında Ana Yurdumuz Doğu Türkistan" Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Çin İşgali Altında Ana Yurdumuz Doğu Türkistan Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 18:37

- Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Tümtürk: - "Biz Türkiye'nin her alanda güçlü olmasını isteriz. Türkiye ve bu millet var olursa bugün Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Doğu Türkistan'da nerede mazlum varsa onlara sahip çıkabilecek, onların gür sesi olacak bir hamimiz var diyebiliriz"

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, "Biz Türkiye'nin her alanda güçlü olmasını isteriz. Türkiye ve bu millet var olursa bugün Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Doğu Türkistan'da nerede mazlum varsa onlara sahip çıkabilecek, onların gür sesi olacak bir hamimiz var diyebiliriz" dedi.

Tümtürk, Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Karabük Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen "Çin İşgali Altında Ana Yurdumuz Doğu Türkistan" Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Doğu Türkistan'daki kardeşlerine verdiği destekle onurlu bir politika izlediğini söyledi.

Bu politika sayesinde Türkiye'nin Çin nezdinde itibarının yükseldiğini belirten Tümtürk, "2010 yılında yıllardır Türkiye'yi ciddiye almayan Çin'in başbakanı Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette Türkiye'nin yıllardır isteyip de elde edemediği taleplerini Çin altın tepsiyle sundu. Onurlu mücadele ederek kardeşine sahip çıkan Türkiye kazandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin her alanda güçlü olmasını istediklerini ifade eden Tümtürk, şöyle devam etti:

"Türkiye ve bu millet var olursa bugün Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da, Doğu Türkistan'da nerede mazlum varsa onlara sahip çıkabilecek, onların gür sesi olacak bir hamimiz var diyebiliriz. Türkiye var olursa ancak bunlar gerçekleşebilir. Bu manada biz Türkiye'nin Çin'le dengeli politika yürütme batıyla arasındaki istikrarsızlıktan dolayı alternatif politika izleme hakkı olduğunu kabul ediyoruz ve saygı duyuyoruz."

"Ancak batıyla işleri dengeleyelim derken Çin'e doğru da bir eksen kayması olursa aklımıza şu soru da gelmiyor değil" diyen Tümtürk, konuşmasını şu sözleriyle sürdürdü:

"Acaba Çin verdiği bu aşırı tavizlerle Doğu Türkistan davasında dünyada tek adaletli sesini çıkartan Türkiye'yi bertaraf etmeye mi çalışıyor? Türkiye, bu millet var oldukça hiç bir iktidar Doğu Türkistan davasında ihanet gerçekleştirmez buna inancımız tamdır."

Çin'in dünyada uykusunu kaçırabilen çekindiği tek ülkenin Türkiye olduğundan bahseden Tümtürk, Doğu Türkistan olarak Türkiye'den iki şey istediklerini, bunlardan birisinin Pekin'deki Türk Büyükelçiliği'nin Urumçi'de bir Konsolosluk açması ikincisinin ise TİKA'nın bu bölgeye de yardım elini uzatması olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve çok sayıda kişinin katıldığı konferansta Tümtürk, Doğu Türkistan'ın uğradığı zulmü verdiği örneklerle anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!