Çin-Güney Kore iÅŸi bir tezgah daha

Güncelleme Tarihi:

Çin-Güney Kore işi bir tezgah daha
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 05, 2012 16:35

Filenin Sultanları'nın da bulunduğu B Grubu'nda bugün oynanan Çin - Güney Kore maçı öyle bir sonuçla bitti ki... Londra Olimpiyatları'nda aralarında oynadıkları badminton maçında şike yapan Çin ile Güney Kore voleybolda da yine yapacağını yaptı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları'na bu gece saat 22.00'da oynayacağı final niteliÄŸindeki ABD maçı öncesi kötü haber... B Grubu'nda Filenin Sultanları'nı çok yakından ilgilendiren maçta Çin ile Güney Kore karşı karşıya geldi.  Sultanlar içinÂbu maçta en olmaması gereken skor taraflardan bir tanesinin maçı 3-2 kazanması idi ama maç tam da bu skorla bitti ve Çin, Güney Kore'yi 3-2 maÄŸlup etti.

ÇİN-GÜNEY KORE ORTAKLIĞI

Son maçlar öncesi 7'şer puanlı Çin - Güney Kore karşılaşması taraflardan bir tanesinin 3-0 ve ya 3-1 üstünlüğü ile bitseydi, kaybeden takım sıfır puan alacağı için gruptan çıkamama ihtimali bulunuyordu. Ama öyle olmadı ve maç 3-2'lik sonuçla sona erdi ve iki takımda bir üst tura çıkmayı garantiledi.  Badmintonda yine iki ülke sporcuları voleyboldakine benzer bir durumda aralarındaki maçta şike yaptıkları gerekçesiyle diskalifiye edilmişti.

8 BADMÄ°NTONCU DÄ°SKALÄ°FÄ°YE EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

MAÇI  3-2 BİTİRDİLER KENDİLERİNİ KURTARDILAR

Eğer maçı 3-2 kazanan Çin maçı 3-1 veya 3-0 kazansaydı, Sultanlar'ın işi daha kolay olacaktı ve ABD'den sadece 2 set almamız bir üst tura çıkmamız için yeterli olacaktı.  Aksi durumda Güney Kore maçı 3-1 veya 3-0 kazansaydı bu kez grubun diğer takımı Brezilya, bugünkü zayıf rakibi Sırbistan'ı yenmesi durumunda gruptan çıkmayı büyük bir ihtimalle garantileyecekti.

B Grubu'nda son maçlar öncesi tüm maçlarını kazanan ABD, hem grup liderliğini dolayısıyla da gruptan çıkmayı garantilemişti.

Haberin Devamı

EN GARANTÄ° YOL ABD'YÄ° YENMEK

Böylece Sultanlar gruptan çıkmak için sadece Brezilya ile çekişecek.  Bu akşam saat 00.00'da Brezilya, grupta tüm maçlarını kaybeden Sırbıstan ile, 22.00'da ise Filenin Sultanları, ise tüm maçları kazanan grup lideri ABD ile karşılaşacak. İşte ihtimaller;

* Sultanlar, ABD'yi 3-0 ve 3-1 yenmesi durumunda Brezilya maçının sonucuna bakılmaksızın bir üst tura çıkacak.
* Eğer Brezilya Sırbistanı  3-0 veya 3-1 yenerse ve biz de ABD'yi yenemezsek, Filenin Sultanları olimpiyatlara veda edecek.
* Brezilya'nın Sırbistanı 3-2 yenmesi durumunda ise Sultanlar ABD'ye 3-2 yenilse dahi gruptan çıkacak.
* Brezilya'nın yenilmesi durumunda ise Sultanlar ABD'ye kaybetse dahi tur atlayan takım olacak.

İşte son iki maç öncesi puan durumu;

Çin-Güney Kore işi bir tezgah daha


ÇİN VE GÜNEY KORELİ BADMİTONCULAR DİSKALİFİYE EDİLMİŞLERDİ

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatları'nın ilk ÅŸike skandalı yine Çin ile Güney Koreli sporcuların karşılaÅŸtığı badminton karşılaÅŸmasında yaÅŸanmıştı.Â

Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ve Güney Kore'den Jung Kyung Eun/Kim Ha Na arasında oynanan Badminton A Grubu 3. karşılaşmasında maç her iki takımında işine yarayacak olan bir skorla sonuçlandırılmıştı.Hatta maçın hakemi tezgahı fark etmiş ve sporcular uyarmıştı. Hakemin uyarısı yeterli olmayınca maçın ardından IOC olaya el atmış ve şikeye karışan tüm sporcuları diskalifiye etmişti.

Toplamda 4 Güney Koreli,Â2 Çinli , 2 de Endonezyalı badmintoncu olimpiyat oyunlarından diskalifiye edilmiÅŸlerdi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!