Çin füzeleri uzay için yerli adım olacak

Güncelleme Tarihi:

Çin füzeleri uzay için yerli adım olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 12:52

TÜRKİYE’nin Çin’den alacağı uzun menzilli hava savunma füzelerindeki teknolojiyle Türkiye, uzaya uydu gönderme konusunda da adım atacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), son zamanlarda Batılı diplomatlar arasında konuşulan, “Türkiye Çin’den aldığı füze teknolojisi ile balistik füze yapacak” iddialarına da yanıt verdi.

Haberin Devamı

Üst düzey bir SSM yetkilisi, “Bu füzeler uydu fırlatma sistemleriyle benzer teknoloji kullanıyor. Füzelerin ortak üretimi başladıktan sonra kazanacağımız altyapı ve AR-GE süreçleri buna da hizmet edecek. Balistik füze üretimi gündemde yok” açıklamasında bulundu.

YAPTIRIM ONLARI İLGİLENDİRİR

ABD’nin Çinli CPMIEC firmasına uyguladığı yaptırımı da değerlendiren yetkili, “Yaptırım listesi ABD’nin kendisine ait. Yani ABD, ‘ben bunlarla alışveriş yapmam’ diyor. Hukuki olarak bizi ilgilendiren bir durum değil” dedi.

KOCA YUSUF GETİRECEK

Edinilen bilgiye göre Çin’den alınacak füze sisteminin nakliyesi de yine Türkiye’nin üretim ortağı olduğu Airbus A400M askeri nakliye uçağı ile yapılacak. Türkiye’ye Ekim sonunda teslim edilmesi planlanan ve Türk Hava Kuvvetleri’nde Koca Yusuf adıyla hizmete girecek uçak, füze sistemini Çin’den alarak Türkiye’ye getirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!