Çimlerin kralı tenise veda ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çimlerin kralı tenise veda ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Herşey 1985 yılında Wimbledon'u 16 yaşında kazanan kızıl sarı saçlı Alman genci ile başladı. Avrupa'nın tenis patlamasına yol açan Boris Becker dönemi; attığı servisleri, file önündeki akrobatik uçuşları, esprileri ve inanılmaz savaşçı ruhu ile çim kortların vazgeçilmez ismi olmuştur.

1984 yılında profesyonel olan ‘‘Bum Bum Boris’’in hiç bir zaman hakemlerle ciddi sorunları olmamıştır. Wimbledon'da yıldızı parlayan Becker, 14 senelik başarılı grafiğinin ardından bu yıl yine Wimbledon'da Sampras ile oynadığı 4 setlik çeyrek final maçından sonra seyircilere tenise veda ettiğini açıkladı. 29 yaşındaki Becker'in bu kararı spor camiasında şok etkisi yarattı. Kimi Becker'in tenisi çok erken bıraktığı kanaatinde. Kimine göre de zamanında... Nedeni de; yenilmemesi gereken oyunculara kaybetmeye başlarsa Becker için daha kötü olacak fikrinde tenis otoriteleri.

Kimbilir belki 29 yaşındaki Boris, Alman Davis Cup Kaptanı veya Spor Bakanı olabilir. Amerika'da eğitimini sürdüren 18 yaşındaki İzmir Kültürparklı Esat Tanık, Tunus'ta yapılan Uluslararası Gençler Turnuvası'nda (ITF Juinor) şampiyon olup 50 puan kazanmıştır. Esat, kazandığı bu puanlar ile Dünya Gençler sıralamasında ilk iki yüzün arasına girmiştir. Tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!