Cimbom'da keyifli idman

Güncelleme Tarihi:

Cimbomda keyifli idman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

En zor şartlar altında bile futbolcularını motive etmeyi başarabilen kaç teknik adam vardır? Genelde sıkıyı gören kolay yolu seçip, işi bırakır. Bu tanımlamaya uymayan bir yapısı vardır Fatih Terim'in. O, hep zoru sever ve başarır da...

G.Saray, yarınki İstanbulspor maçına hazırlanıyor. Florya karla kaplı. Terim, dün futbolcularına önce iki grup halinde basketbol oynattı, ardından gıdıklayıcı sözler sarfetti. Arif, her attığını kaçırıyor. Terim, hemen söze karışıyor: ‘‘Fıss oldu, bir dahaki sefere başarırsın.’’ Ardından Vedat aynı hatayı tekrarlıyor. Terim, yine gülerek, ‘‘Karpuz gibi atıyorsun’’, Hakan Şükür ve Burak da basketleri yapamayınca, ‘‘Bizim golcüler bugün fısss oldular’’ diyor. Hakan Ünsal, tüm ısrarlara rağmen Arif'ten bir türlü pas alamıyor. Devreye yine Terim giriyor: ‘‘Bırak kendi kendine oynasın.’’ Genç Alper üçlük bir atış yapıyor, Terim, ‘‘Vay babo, vay bravo doğrusunu’’ diye alkışlıyor. Hagi, oyun boyunca iki basket yapınca, ‘‘Bizim Karpat, gizli oyuncu kimseye çaktırmadan atıyor’’ demekten kendini alamıyor.

Salonda futbolcularına moral aşılayan Terim, Florya'nın karla kaplı sahasında düz koşu yaptırıyor. İdman bitimide bu kez kartopu oyunu... Sonuç mükemmel, Terim memnun: ‘‘Futbolcularımı biraz moralsiz gördüm. Onları gıdıkladım, neşeleri yerine geldi’’ diyor. Terim, sakat olan Suat dışında tüm futbolcuların oynayacak durumda olduğunu da belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!