Cimbom şov yaptı 4-1

Güncelleme Tarihi:

Cimbom şov yaptı 4-1
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Baliç'in 8. dakikadaki golüyle yenik duruma düşen sarı kırmızılılar, önce Hakan Şükür'le eşitliği sağladı. İkinci yarıda şahane bir futbol sergileyen G.Saray, Hasan Şaş (2) ve Arif'in golleriyle farka gitti.

5 yıl sonra

Sezonun ilk derbisinde G.Saray, 5 yıldır Kadıköy'de yenemediği F.Bahçe'ye unutamayacağı bir hezimet yaşattı. İlk 10 dakikada çok etkili olan sarı lacivertli takım aradığı golü de buldu. Ancak bu dakikadan sonra orta saha üstünlüğünü ele geçiren G.Saray, özellikle ikinci yarıdaki muhteşem futboluyla farklı galibiyete ulaştı. Arif'in bir şutu direkte patlarken, Sergio'nun frikiği üst direği sıyırdı.

TSYD Kupası'nın açılış maçında G.Saray, F.Bahçe'yi Kadıköy'de yıktı: 4-1. Temposu yüksek, gol pozisyonu son derece zengin karşılaşmada daha akıllıca ve atak oynayan taraf G.Saray'dı.

F.Bahçe 8. dakikada öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta Erol soldan ortaladı. Vedat'ın ıskaladığı topu önünde bulan Baliç ceza yayı üzerinden sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.

17. dakikada Hasan Şaş soldan ortaladı. Arif penaltı noktasında düzelterek vurdu. Top üst direğe çarpıp, geri döndü.

33. dakikada Sergio ile başlayan atakta Moshoeu, seri çalımlarla ceza alanına girdi. Müsait pozisyondaki Moldovan'a uzattı. Rumen futbolcu düzeltip vurdu ancak top auta çıktı.

G.Saray, 34. dakikada beraberliği yakaladı. Hasan Şaş soldan ortaladı. Högh'ün ıskaladığı topu önünde bulan Hakan Şükür ayak koydu ve skora denge getirdi: 1-1.

39. dakikada Moldovan'ın düşürülmesiyle kazanılan frikik atışını Sergio kullandı. Brezilyalı futbolcunun vuruşunda top üst direğe de çarpıp auta gitti.

44. dakikada F.Bahçe akıl almaz bir gol kaçırdı. Erol'un soldan yaptığı ortada kale içinde oluşan karambolde önce Moldovan vurdu. Savunmadan seken topa bu kez Uche vurdu. Kaleci Mehmet çeldi. Sergio tamamladı. Bu kez top defansa çarpıp kornere çıktı.

51. dakikada G.Saray öne geçti. Arif'in korner atışında Suat ceza alanına ortaladı. Hasan Şaş kafayla durumu 2-1 yaptı.

61. dakikada Arif ceza alanına sokuldu, Uche'den sıyrıldı, solunda boş pozisyonda bulunan Hasan'ı gördü. Hasan Şaş da kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-1.

69. dakikada soldan Hasan Şaş'ın ortasında Hakan Şükür'ün kafayla aşırdığı topu önünde bulan Arif seri çalımlarla soldan ceza alanına girdi. Yerden vuruşla maçın skorunu belirledi: 4-1. Turnuvada cumartesi günü F.Bahçe-Beşiktaş maçı oynanacak.

STAT: Fenerbahçe

HAKEMLER: Serdar Çakır (**), Hüseyin Darıcı (**), Adil Uçankan (**)

F.BAHÇE: Rüştü (*)- İlker (*), Uche (**), Högh (*) (Dk.52 Saffet Akbaş *), Erol (*) (Dk.66 Erkan *)- Moshoeu (*), Tayfun (*), Kemalettin (**) (Dk.52 Metin *), Baliç (**)- Sergio (**), Moldovan (*)

YEDEKLER: Murat- M.Doğan, Boliç, Faruk, Serkan, Selahattin

GALATASARAY: Mehmet (***)- Fatih (***) (Dk.90 Alper ?), Bülent (**), Vedat (**)- Arif (***) (Dk.73 Okan *), Suat (***) (Dk.84 Burak *), Tugay (***) (Dk.78 Ergün *), Emre (**), Hasan Şaş (****), Hakan Ünsal (**)- Hakan Şükür (***)

YEDEKLER: Kingston- Osman, Mehmet, Alper

GOLLER: Dk.8 Baliç, Dk.34 Hakan Şükür, Dk.51 ve 61 Hasan Şaş, Dk.69 Arif

SARI KARTLAR: İlker (F.Bahçe), Tugay, Bülent, Arif, Fatih, Hasan (G.Saray)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!