Cimbom SOS verdi

Güncelleme Tarihi:

Cimbom SOS verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 01:28

G.Saray 8 hazırlık maçında iskeleti bir türlü kuramadı. Sarı kırmızılı takımın ne ideal kadrosu belli, ne de oyun sistemi. Lucescu, her maça değişik oyun sistemi uyguluyor. Bu durum, 5 gün sonra oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı için tehlike sinyalleri veriyor...

Galatasaray, İsviçre ve Almanya kamplarında 8 hazırlık maçı yaptı. Bu maçları izledim. Teknik Direktör Lucescu tüm futbolcularını bu maçlarda denedi. Maçların sonunda da ‘‘Ben neticelere bakmam, takımın iskeletini Almanya da kurarım’’ dedi. Ama Lucescu daha iskeletin ‘‘İ’’sini bile kuramadı.

Bunu ben şimdiden yazıyorum. Yani testi kırılmadan yol gösteriyorum.

Evet ne yazık ki, G.Saray'ın oyun planı henüz belli değil. Bunu sadece ben söylemiyorum. Futbolcular bile üstü kapalı bir şekilde bunu hissettiriyorlar.

İŞTE VEDAT

Örnek mi? İşte Vedat... Grashoppers maçında harika oynadı. Ama küskün. Bir maç 15 dakika, bir maç ise 45 dakika oynamaktan şikayetçi.

İşte Ayhan... ‘‘Oynamak için geldim’’ diyor. Kenarda oturuyor. Lucescu, San Paolo maçında acayip bir oyun sistemi denedi. İnanın bu sistemi ne futbolcular, ne de kendi anladı. Rumen çalıştırıcı yaş ortalaması 30 olan Pogon karşısında, başka sisteme döndü. ‘‘İskeleti kuracağım’’ diyen bir teknik adamın arayış içinde olması kadar doğal bir şey yok.

ŞAŞKINLAR

Ancak Lucescu, 5 gün sonra oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında sahaya süreceği ideal kadrosunu bir türlü oluşturamıyor. Defansta Popescu ve Bülent tamam. Ama ya diğerleri... Orta sahanın ortasına bir gün Bülent Akın'ı, bir gün Suat'ı, bir gün Hasan Şaş'ı alıyor. Ümit'i kanattan çekip orta sahaya alıyor. Futbolcularda şaşırıp kalıyor.

Artık bir tane maç kaldı. O da cuma günü (Bugün). G.Saray'ın nasıl bir oyun planı olacak? Bu sorunun yanıtını ne kendi biliyor, ne de futbolcuları. Rumen hoca şayet ön eleme maçında hala kafasındakini sahaya yansıtamıyorsa, Allah korusun daha ilk eleme maçında hem yeni yönetimini, hem de taraftarını üzer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!