Cilt lekelerinden kurtulmanın tam zamanı

Yaz aylarında cilt lekelerinde koyulaşma ve artma gözleniyor.

Bunun nedeni güneş koruyucu kullanımındaki yetersizlik, koruyucuları sık sık tekrarlamama ve cildi güneşe karşı hassaslaştıran ilaç kullanımı. Bu durum sonbahar mevsiminde cilt hastalıkları uzmanlarına başvuran hasta sayısının artmasına neden oluyor. İşte Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Okan’ın önerileri:

Cildi soymak riskleri azaltıyor

Peeling öncesi cildi peelinge hazırlayan ürün kullanımı soyma işleminin etkilerini artırıyor, işlem sonrası gelişebilecek olası riskleri azaltıyor.

Soyma işlemi mutlaka dermatolog ya da estetik cerrah gözetiminde uygulanmalı.

Güneş koruyucu kullanımı soyma işlemi sonrası çok önemli.

Hatta kullanılacak fondöten ve nemlendiricilerin bile güneş koruyucu içermesine dikkat edilmeli.

Peeling işleminin sıklığı bireyin cilt yapısı ve yapılan peeling yönteminin çeşidine göre belirleniyor.

Nemlendiricinizi doğru seçin

Yazın bitimiyle birlikte kişiler kullandıkları cilt bakım ürünlerinde değişiklik yapmalı. Kullanılacak cilt temizleyicilerinin ve nemlendiricilerin kişinin cilt yapısına uygun olması gerekiyor.

Karma ve kuru cildi olan kişiler alkol içermeyen temizleyici ve tonikleri tercih etmeli.

Yoğun nemlendiriciler ve nem maskeleri kuru cildi olan kişilerin, su bazlı, non komedogenik nemlendiriciler ise karma ve yağlı cilt yapısına sahip kişilerin kullanması gereken cilt bakım ürünleridir.

Güneşin zararlı etkileri tüm yıl boyunca devam ettiğinden, dışsal yaşlanmaya sebep olan en önemli faktörün güneş ışınları olduğu kabul edildiğinden, güneş koruyucu kullanımına sonbaharda da devam edilmeli. Kullanılacak koruyucu yaza göre daha düşük faktörlü olabilir.

Yaz aylarında cilt lekelerinde koyulaşma gözleniyor. Güneş koruyucu kullanımındaki yetersizlik, koruyucu sürülmesini tekrarlamama, yazın cildi güneşe karşı hassaslaştıran ilaç kullanımı lekelerin artmasına sebep oluyor.

’Longevity’ sağlıklı yaşlanma

Ülkemizde ilk defa dile getirelecek olan "Longevity"; açılımıyla sağlıklı yaşlanma, Antalya’da düzenlenecek olan forumda, değerli bir akademik kadro ve bilimadamlarıyla tartışmaya açılıyor.

’Longevity’ yol haritası Meclis’e taşınacak

1. Ulusal Longevity ve Sağlıklı Yaşlanma Forumu, Este World estetik ve güzellik merkezlerinin sponsorluğunda 8-9 Kasım’da Antalya Ela Quality Resort Otel’de düzenlenecek. Prof. Dr. Ruveyda Bayraktar, Prof. Dr. Cahit Babuna, Prof. Dr. Ümit Meriç, İstanbul Çevre Konseyi Başkan Yardımcısı Zafer Murat Çetintaş, Este World Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler gibi birçok uzmanın katılacağı forum sonunda, devletin, sağlıklı yaşlanma konusunda bilimsel bir strateji oluşturmasının yol haritasını belirleyecek.

Forum sonunda elde edilecek Türkiye "longevity" yol haritası Meclis’e taşınacak. Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 yılında devletin vatandaşları için sağlıklı yaşam konusunda planlı ve programlı hareket etmesi hedefleniyor. Böylelikle ülke genelinde ortalama yaşam ömrünün, ilk etapta 80’li yaşlara yakın zaman içinde de Japonya gibi 90’lı yaşlara taşınması planlanıyor.

Bakımlı erkeğin yeni saç modeli

Bohem, işadamı, etnik ya da metropol stili... Önümüzdeki kış erkekler işte bu saç modelleriyleendam edecek. Şükrü Dudu, Türkiye’de bir ilke imza atarak erkekler için sonbahar-kış saç koleksiyonu hazırladı.

Erkeklerin de en az kadınlar kadar bakıma ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçek. Kendine bakmayı seven, bakımlı olmayı ihtiyaç olarak gören erkekler bunu dikkate alıyor.

Yurtdışında katıldığı fuar ve eğitimlerden etkilenerek saç koleksiyonu hazırlamaya karar veren Dudu, erkeklere özel modelleri ile büyük beğeni topluyor. Bohemian Look, Business Man Look, Ethnic Look ve Metropol Man Look olmak üzere 4 farklı temanın yer aldığı koleksiyonda 10 değişik model bulunuyor.

Bohemian Look teması asi, hınzır, zeki, esprili ve özgür ruhlu erkeği yansıtıyor. Şükrü Dudu; seksi, meydan okuyan ve etnik giyimi seven erkekler için Ethnic Look, bakımına düşkün, özgüvenli, dinamik ve kararlı erkekler için Business Man Look, romantik ve rahat erkekler için ise Metropol Man Look modellerini öneriyor.

Ozon terapi nefes alma performansını yükseltiyor

Bir süredir tüm dünyada uygulanan ozon terapi, kronik yorgunluğa, erken yaşlanmaya, hastalıklara ve kansere zemin hazırlayan oksijen eksikliğini gideriyor.

Sadece nefes almak, vücuda yeterli oksijeni sağlamıyor. Çünkü vücudumuz sürekli olarak havadaki, sudaki ve yiyeceklerdeki toksinler tarafından kirletiliyor. Sigara kullanımı, stres, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme gibi durumlar da eklenince toksinlerin birikimi ve oksijen eksikliği artıyor. Bir süredir tüm dünyada uygulanan ozon terapi, kronik yorgunluğa, erken yaşlanmaya, hastalıklara ve kansere zemin hazırlayan oksijen eksikliğini gideriyor.

Giderek daha fazla merkezde uygulanmaya başlanan ozon terapi, doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan güçlü bir uygulama. Medikal Estetik Hekimi Birgül Altuntürk, bu sayede stresten kurtulmanın ve performansı yükseltmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Ozon terapi uygulaması özetle nedir?

- Ozon; oksijenden elektrik ile elde edilen yüksek enerjili, üç atomlı bir molekül olup oksijenin kimyasal kuzeni. Yukarı atmosferde bulunan canlı yaşamı için bir çok hayati fonksiyonu olan bir gaz. Son yıllarda dünyada yoğun bir şekilde uygulanmaya başlanan ozon terapi ise medikal ozon gazı kullanılarak hastalıkları tedavi etmede etkili. Dünyada yaklaşık 350 hastalıkta tedavi amaçlı kullanılan başarılı bir uygulama. Son yıllarda anti-aging, detoks, zayıflama, selülit ve akne tedavilerinde uygulanıyor. Uygulama, yüzde 100 saf oksijenden bir jenaratör yardımı ile elde edilen yüzde 3-5 O3 + yüzde 95-97 O2 karışımın farklı metodlarda uygulanması olarak özetlenebilir. Onu ozon sauna ile desteklemek uygulamanın etkisini artırmak açısından önemli.

Ozon sauna hakkında bilgi verebilir misiniz?

- Tek kişilik kullanım için yapılmış özel saunalar, hastanın başı dışında tüm bedeni içinde kalacak şekilde kapaklı küçük bir odacık gibi düşünün. Sıcak buhar ile birlikte ozon veriliyor. Deri ile temas eden ozon ciltteki gözeneklerden emiliyor. Bu amaçla kullanılacak ozon, saf oksijenden elde edilebileceği gibi soluduğumuz ortam havasından da elde edilerek ozon hava karışımı olarak da uygulanabiliyor. Yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. Bu sürede kişi yaklaşık 400-500 kcal enerji kaybediyor. Bu nedenle uygulama sonrası bir süre dinlenme gereksinmesi doğabiliyor. Ancak sonrasında kişi normal yaşantısına devam edilebiliyor.

Ozon sauna terapisinin yararları

á Laktik asit üretimini indirgeyerek adeleleri gevşetiyor ve serbest bırakıyor.

á Toksinleri okside ederek kolayca elimine edilmelerini sağlıyor.

á Kan dolaşımını hızlandırıyor.

á Cildi temizliyor, yumuşatıyor ve gençleştiriyor.

á Hücre solunumunu normale döndürüyor.

á Kronik yorgunluk ve çevresel hastalıklara karşı yardımcı oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları