Cilt kuruluğu olanlar nasıl bir nemlendirici kullanmalı?

Güncelleme Tarihi:

Cilt kuruluğu olanlar nasıl bir nemlendirici kullanmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 10:04

Yaş ilerledikçe cilt, yağını ve nemini kaybeder. Kuru cilt yapısına sahip kişilerde cilt kuruluğu adı verilen cilt problemine yaygın bir biçimde rastlanmaktadır. Cilt kuruluğu probleminiz varsa ilk önce bir cilt hastalıkları uzmanına muayene olmanız ve nemlendirici cilt bakım kremleri losyonları kullanmanız önerilir.

Haberin Devamı

Cilt kuruluğu olanlarda öncelikle basit nemlendiricili kremler kullanabilirler. 

Cilt kuruluğu olanlar nasıl bir nemlendirici kullanmalı

Eğer hafif bir cilt kuruluğu varsa nemlendirici losyonlar yeterli olacaktır. Özellikle her banyo sonrası bir vücut losyonu ve  vücut yağının mutlaka kullanılması gerekmektedir. Duş esnasında da cildi kurutmayan, ph değeri vücudun ph değerine yakın olan yıkama jelleri ile temizlenmeleri uygun olacaktır.

Ergenlik çağında sivilcelenmeler başladığı için kol ve bacaklarda istenilen nemlendiriciye kullanabilirler. Ancak yüz çevresinde kuruluk hissediyorlarsa, yağ içermeyen, sivilce yapmayan, üzerinde “gözenekleri tıkamaz” ibaresi olan nemlendiricileri tercih etmelidirler. Bu sayede sivilcelerin tekrar çıkmasını engellemiş olacaklardır.

Haberin Devamı

Ayrıca çay ağacı yağını da deneyebilirsiniz. Nemlendirici etkisinin yanı sıra, çay ağacı yağının antiseptik özelliği de vardır. Cildinizde zarar görmüş yerlere uygulayabilirsiniz.

Cilt kuruluğu olanlar nasıl bir nemlendirici kullanmalı

Artık erişkinlik çağına geldikten sonra kişinin cildinin kuruluk durumuna göre nemlendiricisi değişiklik gösterir. Ciltleri aşırı derecede kuruysa çok yoğun yani vazelin tarzı nemlendiriciler  tercih edilmelidir.Hafif ve orta derecedeki kuruluklarda ise losyon tarzı nemlendiriciler tercih edilebilir.

Nemlendiricilerin içinde vitaminler besleyici yağlar, omega3, omega6, pantenol ve E vitamini gibi maddelerin bulunması cilt sağlığı açısından uygun olur.

 

CİLT KURULUĞU İÇİN DOĞAL YÖNTEM

Malzemeler

 - Avakado

 - Yarım  limon suyu

Hazırlanışı

Avokado da bu konuda yaralı olabilecek unsurlardandır. 1  / 2 oranında avokadoya birkaç damla limon suyu damlatın ve ezin. Temiz cilde uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Ardından bir mendil yardımı ile temizleyin ve yüzünüze önce soğuk sonra da ılık su serpin.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!