Cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

Güncelleme Tarihi:

Cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 15:49

Özellikle mevsim geçişlerinde daha da artan cilt kuruluğunun farklı sebepleri olabilir. İşte cilt kuruluğu ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Tıpta kserozis olarak adlandırılan cilt kuruluğu her yaşta insanın karşılaşabileceği sorunlar arasında yer alıyor. Nemlendirici kremler bu sorunu çözmek için her zaman yeterli gelmeyebilir. Cilt kuruluğunun farklı sebepleri olabilir.

Cildinizin kurumasına etki eden birçok faktör vardır. Bunlar arasında yaşınız, bulunduğunuz iklim, güneşe maruz kalma süresi, cilt hastalıkları, kullanılan ilaçlar, mesleğiniz, hormonal değişiklikler ve ne kadar sıklıkta yüzdüğünüz gibi etkenler önemli rol oynar. Cilt kuruluğu ileri düzeyde ise bir uzman yardımı almak önemlidir. Kuruluğun bir cilt hastalığı mı, yoksa etkileyen diğer faktörlerden kaynaklı mı olduğunu netleştirmek gerekir. İşte cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gerekenler:

1. Duşta uzun süre kalmayın: Her gün duş alıyorsanız duş sürenize dikkat edin. 10 dakikadan fazla duşta kalmamaya çalışın. Her gün duş almak cildinizde su kaybına yol açar ve cildi kurutur.

Haberin Devamı

Cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

2. Kıyafet seçiminize özen gösterin: Kıyafet seçimlerinizde pamuklu ve ipekli kumaşlar önceliğiniz olsun. Bu tür kumaşlar cildinizde tahrişi engeller. Giysi temizliği de bu konuda önemlidir. Deterjanınızı boya ve parfüm içermeyen ürünlerden seçin. Aksi takdirde cildinize alerjik etki de yaratabilir.

3. Susuz kalmayın: Günlük hayatınızda yeteri miktarda su içmeye özen gösterin. Özellikle alkol kullanımında vücut fazlasıyla su kaybetmeye meyilli hale geldiği için bol bol su için.

4. Cildinize bakım yapın: Günlük nemlendiriciler ile cilt bakımınızı ihmal etmeyin. Cildinizi su ile yıkayarak temiz tutun. Sabun ile günde bir kez yıkamanız yeterlidir. Yağlı sabunları kullanmanız cildiniz için doğru seçim olacaktır.

Cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

5. Hava değişimine dikkat edin: Çok soğuk havalarda ellerinizin kurumasını engellemek için eldiven kullanın. Yüzünüzü de koruyun. Soğuk ve kuru havalarda cilt kurumaya daha yatkındır.

Haberin Devamı

6. Çok sıcak su kullanmayın: Duşta ılık su ile yıkanmayı tercih edin.

7. Bulunduğunuz ortamın nem düzeyini kontrol altında tutun: Özellikle klimalı ortamlarda nem düzeyi oldukça düşüktür. Odanın nem düzeyini arttırmak için nem cihazı kullanın.

Güzellik Merkezlerinde Bahara Özel İndirimli Cilt Bakımı Fırsatları

Cilt kuruluğu hakkında bilmeniz gereken 8 gerçek

8. Kozmetik ürünlere dikkat edin: Kozmetik ürünlerin içinde de pek çok kimyasal cildimizin kurumasına yol açabilir. Doğal, parfümsüz ve alkolsüz ürünleri kullanmayı tercih edin. Sonrasında cildinizi temizlemeyi ihmal etmeyin.

BAKMADAN GEÇME!