Çiller'in sağ kolu da gitti

Güncelleme Tarihi:

Çillerin sağ kolu da gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Hasan Peker, Çiller'i istifaya davet ederek partisinden ayrıldı. Peker, Çiller istifa edene kadar DYP'ye dönmeyeceğini söyledi. Peker'in istifasıyla DYP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 101'e düştü.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in ‘sağ kolu', Genel Başkan Yardımcısı Hasan Peker de istifa etti. Tekirdağ Milletvekili Peker, ‘‘Çiller Genel Başkanlık'tan istifa edene kadar DYP'ye geri dönmeyeceğini'' söyledi. DYP yönetiminden ‘ilk fire' olan Peker'in istifasıyla bu partisinin TBMM'deki sandalye sayısı 101'e düştü.

Peker, dün istifa kararını aldıktan sonra Hürriyet'e yaptığı yazılı açıklamada, merkez sağdaki dağınıklığın kendisinin ve diğer milletvekili arkadaşlarının millete hizmet vermesinin önünde engel teşkil ettiğini vurguladı. Merkez sağdaki bütünleşmenin DYP'de gerçekleşeceğine inandığını vurgulayan Peker, ‘‘Ancak DYP bu süre içerisinde halkçı, milletle bütünleşen parti içi geleneğinden uzaklaşmıştır'' dedi.

Peker, şöyle devam etti:

‘‘Bugün bütün milletin de gördüğü gibi merkez sağdaki bütünlük DYP'nin bugünkü yönetiminde gerçekleşemez. Son siyasi gelişmeler benim de Başkanlık Divanı üyesi olduğum DYP'nin süratle kan kaybettiğini göstermektedir.''

Çiller'in son dönemde, ‘‘amaçları başka olan birtakım kişilerle birlikte hareket ederek doğruları yapmaktan uzaklaştığını'' da vurgulayan Peker, şunları söyledi:

‘‘Merkez sağdaki bütünleşmenin önünü açmak için Çiller fedakarlık yaparak istifa etmelidir. DYP Genel İdare Kurulu derhal toplanıp af çıkarmalıdır. DYP'den giden bütün arkadaşlarımızı geri çağırmalıdır.''

Yeni hükümetin toplumun büyük kesiminden destek aldığını ve güvenoyunda kösteklenmemesi gerektiğini de vurgulayan Peker, ‘‘DYP'deki yeni oluşum gerçekleşene kadar ülkenin istikrarsızlıktan kurtulması için hükümete güvenoyu verilmesi ve yeni şekillenen DYP ile ANAP'ın bir araya gelmesi ve de ilk seçimlerde MHP'nin de dahil olacağı bir ittifak ile bütünleşmenin sağlanması gereğini ortaya koyuyorum'' dedi.

Peker'in bugün sabah TBMM Başkanlığına istifasını göndereceği de öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!