Çiller'e türban soruşturmasına takipsizlik

Güncelleme Tarihi:

Çillere türban soruşturmasına takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara DGM Başsavcılığı, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller hakkında, TCK'nın 312/2 maddesinden, Recep Tayyip Erdoğan gibi siyasi yaşamını noktalayabilecek soruşturmada, ‘‘takipsizlik’’ kararı verdi.

Başörtülü dev posterleri altında ‘‘türban şovları’’ yapan,‘‘Demokrasi aşınızdır, ekmeğinizdir. Demokrasi başörtünüzdür, namusunuzdur, sahip çıkın’’ diyen ve ‘‘Türbanlıları birinci sınıf vatandaş’’ ilan eden Çiller hakkındaki soruşturma ‘‘çok gizli’’ olarak ve Başsavcı Cevdet Volkan tarafından yürütülmüştü.

Volkan, TCK'nın 312/2 maddesindeki ‘‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’’ suçundan yaptığı soruşturmayı tamamladı ve suçun unsurları bulunmadığı gerekçesiyle ‘‘takipsizlik’’ kararı verdi.

Çiller böylece, tam seçim öncesinde siyasi yaşamını noktalayabilecek bir DGM yargılamasından kurtuldu. Çiller, Ankara DGM'de yargılanıp, 312'den mahkum edilseydi, Recep Tayyip Erdoğan'la aynı kaderi paylaşacak ve ömür boyu siyasi yasaklı hale düşecekti. Seçilme hakkını da kaybedeceği için 18 Nisan'daki seçimlerde aday olamayacaktı.

DGM soruşturması, avukat Nurettin Kaptan'ın, Çiller'in türban konusundaki tavrıyla ‘‘İrticanın odak noktası’’ haline geldiği iddiasıyla 22 Eylül 1998'de yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!