Çilingir sofrası mezeleri bu kitapta

Güncelleme Tarihi:

Çilingir sofrası mezeleri bu kitapta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 14:36

'Rakı Ansiklopedisi’ni hazırlayan Overteam Yayınları, bu kez Türkiye’nin tüm coğrafik bölgelerini gezen 47 yazar tarafından kaleme alınan ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabını yayımladı.

Haberin Devamı

 

Overteam Yayınları’nın hazırladığı ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabı, uzun bir çalışmanın ardından okuyucuyla buluştu. Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 47 yazar tarafından hazırlanan kitap, gastronomi bilimini, dil, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, folklor gibi komşu disiplinlerle birlikte yorumluyor. Kolektif damak tadımızın ortaya çıkardığı ‘çilingir sofrası’ olgusunun izini süren 'Rakı Gastronomisi' yazarları, Türkiye’deki coğrafi bölgeleri tek tek gezerek, yerel flora ve faunanın belirlediği özgün mezeler ve coğrafi çeşni farklılıklarını masaya yatırdı.

Sayısız meze, 500’den fazla görsel
'Rakı Gastronomisi’nde çilingir sofrasının yerel yorumlarını biçimlendiren adap, âdet, gelenek ve alışkanlıklar mercek altına alındı. Makaleler, derlemeler, öyküler, incelemeler, sayısız meze ve 500’den fazla görsel içeren gastronomik dizinin yer aldığı kitap, alanında ilk çalışma olması niteliğiyle literatürde önemli bir konuma sahip olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!