Çılgın Türk denizci Pasifik’i de geçti

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Türk denizci Pasifik’i de geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 00:50

Çılgın Türk denizcisi diye anılan Özkan Gülkaynak, 7.95 m’lik minik yelkenlisi "Kayıtsız III" ile tek başına çıktığı dünla turunda, Pasifik Okyanusu’nda, kara yüzü görmeden tam 24 gün süren bir yolculuktan sonra Markiz Adaları’na ulaştı.

Gülkaynak, Galapagos Adaları’nda Florena’dan yelken açıp önce 3 bin 200 mil uzaklıktaki Markiz Adalar Grubu’nun en güneyindeki Fatu Hiva Adası’nın Virgins Koyu’na demir attı. Neredeyse dünya turunu yarılamış olan Gülkaynak, Pasifik geçişini, fırtınalar, yoğun denizlerle boğuşması hariç, bir edebiyatçı duyarlılığıyla internetteki sitesinde şöyle anlatıyor:

"Bazı günler nefis gün batımları yaşadım. Gün batımı ve gece konserlerine hemen hemen her gün katıldım. Southern Cross-Büyük Ayı, Orion Takımyıldızı, densizce parlayıp batı ufkunda karşıma çıkan Venüs gezegeni ve gökkubbenin diğer gece bekçileri, sahnemi bıkıp usanmadan aydınlattılar. Bir gece Deep Purple, eskimeyen parçası ’Child in Time’ ile güney denizlerini titretti. Diğer bir gece ise klavye virtüözü Rick Wakeman sahnedeydi... Gene kızıl renklerle biten harika bir günün sonunda en şık kostümlerimi giyip, ülkemdeki tüm sevdiklerim için, yani sizler için, hilal olmuş aya doğru rom kadehimi kaldırdım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!