Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz

Güncelleme Tarihi:

Çilem Doğanın tahliyesine itiraz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:54

ADANA’da eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan 24 yaşındaki Çilem Doğan'ın tahliyesine öldürdüğü eşinin ailesi itiraz etti. Üst mahkemeye itiraz dilekçesi sunan avukatlar, Çilem Doğan'ın tekrar tutuklanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Çilem Doğan, 2013 yılında evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut’u kendisini fuhuşa sürüklemek istediği gerekçesiyle 8 Temmuz 2015’te tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklanan Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çilem Doğan'ın avukatı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi kabul ederek Çilem Doğan'ı 20 Haziran akşamı 50 bin lira nakdi kefaletle tahliye etti. 

5 SAYFALIK DİLEKÇE MAHKEMEYE SUNULDU

Öldürülen Hasan Karabulut’un aile avukatları, bugün Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etmek için 5 sayfalık bir itiraz dilekçesini üst mahkeme olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Dilekçede Çilem Doğan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, az ceza almak için yapılan bir savunma olduğunu öne süren avukatlar, çiftin çocuklarının velayetinin de anneden alındığını belirtti.

Haberin Devamı

Karar duruşmasında Çilem Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren üye hakimin karardan 12 gün sonra fikir değiştirerek ve herhangi bir gerekçe göstermeyerek tahliye yönünde oy kullanmasını anlayamadıklarını söyleyen avukatlar, gerekçelerinde şu görüşlere yer verdi:
"Çilem Karabulut’un fiillerinin tutuklanma nedeni var sayılan katalog suçlardan olması. Sanık hakkında verilen tahliye kararının toplumda alternatif yargılamaları ve bunun sonucunda kişilerin cezalandırılmasını teşvik etmekte olup bu hususun toplum huzuru ve devletin egemenliği açısından tehlike arz etmesi. Sanığın beyanları haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için verilmiş olan gerçeğe aykırı beyanlar olması. Dosya kapsamında gerek sanığın, gerekse de diğer kişilerin beyanlarından anlaşılacağı üzere sanığın kaçma şüphesinin bulunması, tutuklanma nedeni olup bu sebeplerle 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına itiraz etme zorunluluğu doğmuştur."

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin önümüzdeki günlerde taleple ilgili karar vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

''ANKARA’YA KADAR TAŞIYACAĞIZ''

Hasan Karabulut’un ağabeyi Mesut Karabulut, tahliye talebine tepki göstererek, "Burada biz adalete güvenmiştik, yargıya güvenmiştik bu yüzden 3 avukat tuttuk. 15 yıl almış bir cani bugün dışarıda. Gerekirse bunu Ankara’ya kadar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşıyacağız. Bu davanın arkasındayız, buradaki hakimlerin de peşine düşeceğiz. Biz bu durumu kınıyoruz" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!