Çıldırmış bunlar

Güncelleme Tarihi:

Çıldırmış bunlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 00:00

Chelsea, kaptanı John Terry ile haftalık 130 bin Sterlin (340 bin YTL) karşılığında sözleşme yenileyerek, bir savunma oyuncusunu İngiltere’nin en çok kazanan futbolcusu yaptı.

CHELSEA ile haftalık 130 bin Sterlin (yaklaşık 340 bin YTL) karşılığında sözleşmesini 5 yıl uzatan John Terry, İngiltere’nin en fazla kazanan futbolcusu unvanını da eline geçirdi. Bir savunma oyuncusu olmasına karşın, alacağı para ile Ada’da Cristiano Ronaldo, Andriy Shevchenko ve Didier Drogba gibi golcüleri de geride bırakan kaptan Terry’nin sözleşmesi 2012 yılına kadar geçerli olacak.

Milli futbolcu, daha önce haftalık 120 bin Sterlin (315 bin YTL) ile takımın en çok kazananları olan Shevchenko ve Ballack’ı örnek gösterip, ücretinin 130 bin Sterlin’e çıkarılmasını istemiş, ancak kulüp, kaptanın bu talebine uzun süre karşı çıkmıştı. İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Chelsea Yönetim Kurulu Başkanı Peter Kenyon, "Kaptanımız Terry bizim için çok kilit bir oyuncu. Aynı zamanda kulübümüzün de sembollerinden. Onu bir yere bırakamazdık" diye konuştu.

Her hafta 16 otomobil

Bu arada ünlü futbolcunun yalnızca 1 haftada kazanacağı 340 bin YTL ile neler yapılabileceği de şimdiden tartışma konusu oldu. Terry basit bir hesapla Türkiye’de yaklaşık 21 bin YTL’ye satılan Renault Symbol marka otomobillerden haftada 16 tane, daha lüks araç isterse, sözgelimi 170 bin YTL’lik Mercedes CLK 320 ya da BMW 330 xi Sedan modellerinden haftada 2 tane satın alabilecek. Yine her hafta İstanbul’da hatırı sayılır bir dairenin de sahibi olabilecek!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!