Cildinizi strese sokmayın

Cildimizle ruh halimiz arasında tahmin ettiğimizden de güçlü bir ilişki var. Özellikle son yıllarda bu ilişki dermatologların en ilgi duyduğu konulardan biri olmuş durumda.

Cilt vücudun en geniş organı ve ruh-beden ilişkisini rahatça gözlemlememizi sağlıyor. Stres altındayken yayılan bazı kimyasallar cildin kendisini saldırı altında hissetmesine neden oluyor, sağlıklı cilt hücreleri ve cildin doğal kolajen desteği ve kendini koruma özelliği zarar görüyor.

Strese bağlı hormonlar özellikle de kortizol cildin kendini yenilemesini önlüyor. Doğal koruma ve yenilenme fonksiyonunun zarar görmesiyle cilt, güneş ışınları gibi zararlı dış etkenlere karşı savunmasız kalıyor ve normalden fazla nem kaybediyor. Dolayısıyla bu yoğun stres zamanlarında yaşlanma etkileri olması gerekenden daha önce görülmeye başlıyor.

Mükemmel bir cildin düşmanı stres

Stresli durumlarda cildin tepkisini en aza indirebilmek için alınacak küçük önlemler...Â

Stresli durumlarda cildiniz normalden daha fazla yağ salgılıyor ve parlıyorsa buna uygun yağsız formüle sahip fondöten ve pudralar kullanın.

Stresliyken kızarıyorsanız yanınızda bir şişe soğuk su bulundurun ve arada bir için.

Stresliyken sivilce problemi yaşıyorsanız yanınızda her zaman sivilce bakımı yapma özelliğine sahip bir kapatıcı bulundurun. Ve sorun baş gösterdiğinde sivilceyi hemen kamufle edin.

Stresli bir ortama girmeden önce derin bir nefes alın ve gevşeyin!

Cildinizi koruyun

Bu etkileri en aza indirmek için alabileceğimiz pek çok küçük ama önemli önlem var, önemli olan bu önerileri düzenli olarak uygulamak.

Öncelikli olarak mutlaka güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan ürünler kullanın, kışın dahi.

Bol su için, dengeli beslenmeye dikkat edin, sigara ve alkolden olabildiğince uzak durun, egzersiz yapın, uykunuza dikkat edin.

Keyif alacağınız hobiler edinin ve sağlıklı görünüme sahip bir cilt için mutlaka cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir cilt bakım sistemini günlük olarak uygulayın.

Sürprizler sizi bekliyor

Bayanlar Happy Parfüm seti, erkekler Chemistry erkek parfüm setiyle yeni yılı karşılıyor. Bunun için www.tekinacar.com.tr adresine tıklayın ve yılbaşında size verilmesini istediğiniz en özel hediyeyi bizimle paylaşın. Cevap veren ilk 15 kişiden biri olun parfüm setini kazının.

ÃœNLÃœLERÄ°N KIZLARI

spa turunda

Yurtdışındaki yeni bir trend tartışma yarattı. Ünlü isimler çocuklarına spa’larda manikür, pedikür ya da masaj yaptırıyor. Peki, bu "bakımlar" ne kadar doğru?

Artık birçok ergenin doğum gününde aldıkları hediyelerin formu değişmeye başladı. Bisiklet ya da kıyafet artık pek ilgi görmüyor. Madonna geçtiğimiz yıl doğum gününde kızını lüks bir spa’dan satın aldığı sürpriz bir wellness bakımıyla şaşırttı. Pakette manükür ve pedikürün yanı sıra salatalık bakımı ve refleksoloji bakımının da yer aldığı bu hediye, dünya basınında gençlerin estetiğe özendirilmesi şeklinde yorumlandı.

Uluslararası spa derneği "International Spa Association"ın yaptırdığı bir araştırmaya göre spa’ları ziyaret eden Amerikalı gençlerin sayısı 2007 yılında 4 milyona kadar çıkmış durumda. Anneler kızlarıyla birlikte bu tür merkezlere gitmeyi çok seviyor. Bu isimlerden biri de dokuz yaşındaki kızı Lily ile manikür-pedikür yaptıran aktris Kate Backinsale.

Psikologlara göre bu, normal şartlarda görünümleriyle ilgili sorunları olmayan çocukların psikolojisini bozuyor ve kendilerinden memnun olmayan jenerasyonlar yaratıyor.

Güzellik eczanesi

Yumuşak dudaklar için bal, parlak saçlar için zeytinyağı... Evdeki mini güzellik eczaneleri cilt güzelliğinde mucizeler yaratıyor.

Salatalık dilimleri

Doğanın bu güzellik klasiği içeriğindeki nem, enzimler ve proteinlerle göz altlarındaki şişliği azaltıyor, kuruluktan dolayı oluşan ince kırışıklıkları düzeltiyor ve cildin nem düzeyini dengeliyor. Buzdolabından aldığınız taze salatalık dilimlerini gözlerinize ve yüzünüze koyun ve 10 dakika etki etmesini bekleyin.

Çayla gözlere parlaklık

Yorgun ya da şişmiş gözler için içtiğimiz siyah ya da yeşil çay poşetiyle yapılan kompres mükemmel sonuçlar sağlıyor. Çayın içindeki tanin maddesi kan damarlarını daraltarak iritasyonları ve şişkinlikleri azaltıyor. 2 adet çay poşetini demleyin ve ılımaya bırakın. Gözlerinizi kapatın ve poşetleri göz kapaklarınızın üzerinde 10 dakika bekletin. Aman dikkat! Sakın aynı uygulamayı papatya da nane çayları ile yapmayın. Uçucu yağlar da alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Zeytinyağı mucizesi

Yıpranmış, kurumuş ve kırılmış saçları zeytinyağı ile yeniden hayata döndürmek mümkün. Kullanımda etki doğru doz uygulamasıyla artıyor. Burada temel kural; az miktar ile etkiyi artırmak. Fazla sürülen zeytinyağı saçın durulanmasını zorlaştırıyor ve tel tel ayrılmasına neden oluyor. Saçın uzunluğuna göre 2-4 yemek kaşığı zeytinyağını birkaç damla limon suyuyla karıştırın ve saç uçlarına masaj yaparak iyice yedirin. 20-30 dakika sonra saçlarınızı her zamanki yöntemle yıkayabilirsiniz.

YumuÅŸak dudaklar

Özellikle dudaklarını yalamayı alışkanlık haline getirmiş olanlar için önerimiz kalın bir bal tabakasını dudaklarına sürmeleri ve bir gece boyunce etki etmesini beklemeleri. Kurumuş dudaklarınızın ne kadar yumuşadığını göreceksiniz. Bal ayrıca cildi rahatlatıyor, anti-bakteriyel özelliğiyle ccildin koruma tabakasını güçlendiriyor.

Morluklara buz

Bacağınızı masanın köşesine vurdunuz ya da spor yaparken kuvvetli bir darbeye maruz kaldınız...

Vücudunuzda morluğun oluşmasını ya da kanamasını önlemek için tek yapmanız gereken buzluktaki buz kalıbına yönelmek.

Buzu doğrudan değil ama içine koyduğunuz bir poşetle en az 30 dakika yaralı bölgenin üzerinde tutun.

Soğuk küçük kan damarlarını daraltıyor ve morluklar genişlemen kalıyor ya da hiç oluşmuyor.

Sıra dışı bir koku

Yılbaşına özel farklı ambalajıyla Shiseido Zen, duyguların dışa vurumu, keşfetmenin zevki, sonsuz enerji ve saf lüksün yansıması olarak tanımlanıyor. Kendinizi özel hissetmeniz için aydınlatılmış altın flakonu ve sıra dışı kokusuyla Zen sizleri bekliyor. Fiyatı: 142 YTL

3 adımda cilt bakımı

Düzenli temizleme-arındırma ve nemlendirmeye bağlı bir cilt bakım sistemi cildin doğal fonksiyonlarını yerine getirmede büyük destek sağlıyor. Clinique 3 Adımlı Cilt Bakım Sistemi piyasaya sürüldüğü ilk günden beri cildin bu temel ihtiyaçlarını eksiksiz şekilde yerine getiriyor. Buna ek olarak yenilenmiş formülüyle, özellikle cildi stresin etkilerine karşı korumak üzere geliştirilmiş Superdefense Age Defense Moisturizer SPF 25, Akdeniz’den elde edilen Microalgae özü içeren formülüyle hem duygusal stresin hem de çevresel etkenlerin neden olduğu olumsuz etkilere karşı cildi etkin bir şekilde koruyor.
Yazarın Tüm Yazıları