Cildiniz yılbaşına hazır mı

Yıldızların porselen görünümlü pürüzsüz ciltleri sizi de kıskandırıyor mu? Eğer bu soruya yanıtınız “evet”se yılbaşı gecesini kusursuz bir ciltle geçirmek için uzmanların önerdiği kuralları kesinlikle uygulamanız gerekiyor demektir.

Haberin Devamı

1- Yoğun besleyici içerikli kremlerden uzak durun. Bileşimi fazla yağlı kremler, siyah noktaların oluşumu için mükemmel zemin oluşturur. Buna bir de fındık, susam ya da zeytinyağı ekstreleri eklenirse, cilt kolaylıkla komedonların yaşam alanına dönüşebilir.
2- Derin bakım şart! Cilt tipinize uygun bir maske, cildi zengin içerikleriyle besleyecektir. Ürünlerin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlamak için öncesinde gözeneklerin açık olması önemli. Bu da ancak derinlemesine yapılan bir peeling uygulamasıyla mümkün.
3- Pürüzsüz ve kırışıksız bir cildin sırrı, sıkça yapılan yüz masajı... Makyaj öncesinde zengin içerikli bir bakım kremiyle yaklaşık üç dakika boyunca minik dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın. Artan kremi bir kağıt mendil yardımıyla silin. Masaj sonrası cilt hem eskisinden çok daha iyi kan dolaşımına sahip olacak ve parlayacak hem de yaptığınız makyajın dayanıklılığı artacaktır.
4- Az her zaman çoktur... Porselen bir cilt görünümünü yakalamak, hassas cilt tipleri için de mümkün. Unutulmaması gereken, bu tür ciltlerin temizlik aşamasında ne kadar az bileşenle bir araya gelirse tahriş olması olasılığının da o kadar düşük olduğu... Uzmanlar hassas ciltlerin bakımı için tek bir markaya ait komple bir bakım serisi kullanılmasını öneriyor. Çünkü içeriklerin aynı olması, tahriş oluşma ihtimalini engelliyor. Aynı bakım serilerinin rahatlatıcı tonikleri de hassas ciltler için ideal.
5- Doğru beslenin! A vitamini hücre bölünmesi sürecini harekete geçiriyor ve elastik liflerin oluşumuna yardımcı oluyor. Havuç, kabak, brokoli ve ıspanak, cildin kurumasını önlüyor. C ve E vitamini de bağ dokusunu
güçlendiren cilt dostu
besinler. Bu yüzden beslenme uzmanları taze sebze ve meyvenin yanı sıra kuruyemişin de taneli olmasına özen
göstermek gerektiğini
belirtiyor.

Haberin Devamı

Bunları ihmal etmeyin...

- Düzenli peeling: Ölü deri hücreleri cildin renksiz görünmesine neden oluyor. Cilt tipine uygun peeling uygulamaları, ölü deri hücrelerini cilt yüzeyinden temizliyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor.
- Dudak bakımı önemli: Rüzgar, kaloriferin kuruttuğu hava ve düzensiz bakım, dudakların kurumasına yol açıyor. Neyse ki dudak bakım kalemleri ve kremleri bu hassas cilt yapısını koruyor ve nemlendirerek kurumasını önlüyor.
- Mutlu olun: Cildimiz ruhumuzun aynası. Psikolojik değişimler ciltte olumsuzluklara neden olabiliyor. Bu yüzden kendimizi mutlu etmenin yollarını bulmakta fayda var.

Haberin Devamı

Seksi görünümün 3 sırrı

Kokular, parmak masajları ya da makarna, sizi formda ve güzel yapabilir mi? Kesinlikle evet... İşte kışa girerken fazlalıklarınızdan kurtulmanın ipuçları.

KOKLAYARAK ZAYIFLAYIN: Kokuların duygular üzerinde etkili olduğunu hepimiz biliyoruz ama ya fazla kilolar üzerindeki etkisi... İçeriğinde karnitin ve bir yosun ekstresi olan spirulina bulunan koku, beyindeki mutluluk hormonları olarak bilinen beta-endorfinleri harekete geçiriyor. Aynı zamanda stresi yüzde 40 oranında azalttığı ve açlık hissini azalttığı belirtiliyor.
TATLI KRİZİNE PİLATES: Çikolata krizine mi girdiniz? Yapacağınız şu egzersizle tatlı ataklarınız geçecek, hem de iki saniye içinde: Oturun ya da ayakta durun. Bu sırada kendinizi mümkün olduğunca dik tutmaya gayret edin. İçinde oksijen kalmayacak şekilde karnınızı mümkün olduğunca içinize çekin. 20 saniye kadar bu durumunuzu koruyun, sonra serbest bırakın. Aynı hareketi üç kez tekrarlayın.
KIVRIMLI VÜCUT HATLARI İÇİN C VİTAMİNİ: Sebze ya da meyve düşük kalorili olmalarının yanı sıra seksi bir silüete ulaşmakta da oldukça etkili. İngiliz araştırmacılar yaptıkları araştırmalarla kandaki yüksek oranda C vitamini konsantrasyonunun sağlıklı ve çekici karın çevresi yarattığını ortaya koydular. Biber ve kivinin zengin C vitamini deposu olarak bilindiğini de hatırlatalım.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Duyguların parfümü

Costume National’in çarpıcı ve modern kokusu Scent Intense, üst notası amber ile gizem, cazibe, güç ve dişiliği birleştiriyor. Koku, özgüvenli kadının yeni yıldaki tercihi olmaya aday.

Yaşlanma karşıtı

La Colline’in NativAge ürünü, serbest radikallerle savaşıyor. Oksijenlendirme, nemlendirme ve koruma özelliklerini bir arada barındıran ürünün fiyatı 958,5 TL...

Saçlarınız yaşlanmasın

Philip B.’nin Russian Amber Imperial Conditioning Creme’i, saçı ve saç rengini koruyor. İşlem görmüş ve yıpranmış saçları besliyor. Fiyatı 300 TL.

Gerçek bir Signorina

Salvatore Ferragamo’nun, İtalyanca’da “genç kadın” anlamına gelen Signorina parfümü, Tekin Acar Cosmetics’-lerde. Fiyatı 262 TL.

Haberin Devamı

Muhteşem ciltler

Collistar’ın yorgun ve cansız ciltler için ürettiği Biorevitalizing Cream, içerdiği kolajen ve hyaluronik asit sayesinde sıkılaşmış, ince çizgilerden arınmış ciltler yaratıyor. Günlük bakımda mikro enjeksiyon etkisi sunan bakım güçlü bir serbest radikal avcısı olma özelliğiyle de iddialı. Fiyatı ise 136 TL...

Saçlara organik bakım

Simply Organic’in Misture Rich bakım şampuanı ve bakım kremi, zeytin yaprağı özleri, bal ve doğal yağ özleriyle saç ve saç derisine nüfuz ederek kuvvetlenmesini sağlıyor. Fiyatı 65 TL.

Sonsuz nem

Transvital’in Hydra All Around serisini tamamlayan yeni serumu Hydra All Around, mükemmel emilimi ve matlaştırma etkisi ile makyaj için mükemmel bir baz oluşturuyor. Fiyatı 290 TL.

Haberin Devamı

Tenlerde mükemmel uyum

Loewe’nin kadın ruhuna uyarladığı kokusu Quizas, Quizas, Quizas, bergamot, manolya, vetiver, frezya ve portakal çiçeğinin mükemmel uyumunu tenlere taşıyor.

En güzel yılbaşı

15–31 Aralık tarihleri arası Tekin Acar Cosmetics mağazalarından yapacağınız 200 TL ve üzeri alışverişlerinizde anında yüzde 50 hediye çeki size bekliyor. Sevdikleriniz ve sizin için birbirinden güzel hediye alternatifleri, sürpriz hediyeler ve daha niceleri Tekin Acar Cosmetisc Mağazaları’nda...

Teknoseksüel

Yeni neslin teknoseksüel kimliği, ck kokularının unisex olmayan ilk serisiyle Calvin Klein’da hayat buluşuyor: IN2U for him ve for her.

Yazarın Tüm Yazıları