Cildin maske keşfi

Güncelleme Tarihi:

Cildin maske keşfi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 10:03

Cilt, 30’lu yaşlara yaklaştıkça daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Cildiniz solgun mu görünüyor? Gençlik, kolajen ya da kil, acaba sizin maskeniz hangisi?

Kullandığınız ürünlerin çok etkili olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bir de ince çizgiler var tabii. Ciltteki tüm bu sorunlardan kurtulmanın yolu, derin ve etkili bir temizlikten geçiyor. Vücudumuzu her türlü dış etkenlerden koruyan cildimiz için uzmanlar, onun ihtiyaçlarını karşılayan maskeler öneriyor. Cildin ihtiyaçlarına göre seçilen maskeler, haftada bir veya iki kez cildin durumuna göre uygulanıyor. Ancak maske uygulamadan önce iki soruyu cevaplamanız gerekiyor:

1- Hangi cilt tipine sahipsiniz?

2- Cildinizin ihtiyaçlarını biliyor musunuz?

Eğer bu sorulara net cevaplar veremiyorsanız, cilt bakımında ilk adımı doğru atmak ve uygulamanın sonucundan memnun kalmak için öncelikle bir uzmana danışın. Sonrasında, cildinizin ihtiyacı olan bakım ürünlerinden edinmelisiniz. 20’li yaşların başlarında, sadece nemlendiren bir ürünle hayat bulan cilt, 30’lu yaşlara yaklaştıkça daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duymaya başlıyor. İşte bu noktada yardımınıza koşan maskeler, etkili bileşenleriyle cilt yüzeyinde kısa sürede gözle görülür sonuçlar yaratabiliyor.

‘Kolajen’ maskeleri:

Maskeleri, uzmanların yardımıyla cilt tipine ve ihtiyaçlarına göre seçmenin ve uygulamanın dışında, evde de hazırlayabilirsiniz. Bitkilerle hazırlanan maskeler, cildi temizleme ve rahatlatma özelliğine sahiptirler. Kil, derin temizlikte oldukça başarılı bir madde. Bal ise yaşlı ve yorgun ciltleri canlandırıyor. Kısacası, cildin bakım kalkanları maskeler, evde veya güzellik merkezlerinde sıkça kullanılıyor. Merkezlerde uygulanan yoğun maskeler, etkili bileşenleriyle profesyonel bakımın önemli bir parçası. Ecz. Gülnur Araman enstitülerde uygulanan maske bakımları hakkında şunları söylüyor: ‘Enstitüde uygulanan cilt bakımları yaklaşık 60-90 dakika sürüyor. 30 dakikasını maske uygulamaları için ayırıyoruz. Biz, merkezimizde derin temizlik yapan, nemlendiren ve yatıştırıcı maskeler kullanıyoruz. Son yıllarda sıkça başvurduğumuz özel uygulamalardan biri de cildin elastikiyet kaybına karşı kullanılan ‘kolajen’ maskeleri. Yaşlanma etkilerine savaş açan ‘kolajen’ bakımı, özellikle de orta yaşın üzerindeki kadınlarda daha yoğun uygulanıyor. Enstitülerde yapılan maske uygulamalarını evdekilerden ayıran en önemli fark ise öncesinde ve sonrasında bazı kozmetik ve profesyonel cihazlar yardımıyla desteklenmesi.

Sizin maskeniz hangisi?

M&G İstanbul Dermatoloji Enstitüsü’nden Ecz. Gülnur Araman, ‘Maskeler cildin ihtiyacına göre seçilmeli’ diyor;

Temizlik maskeleri: Ciltte 10 dakika kalıyor ve kolay temizleniyor.

Derin temizlik maskeleri: 10-15 dakika uygulanıyor. Peeling öncesi kullanılıyor.

Nem maskeleri: Ciltte 15-20 dakika kalıyor. Peeling etkisiyle aktif hale gelen cilt bu maskelerle rahatlıyor.

Gençlik maskeleri: Yaşlı ve yorgun ciltlere sıkılaştırıcı ve elastikiyet kazandıran maskeler en etkililerden biri.


ÜRÜN MARKET

Kalıcı bronzluk Avon’dan

Avon, bu yaz gelmeden bronzlaşmak isteyenler için bir alternatif sunuyor : ‘beBronze Self Tanning.’

Güneş olmadan da kalıcı ve kusursuz bir bronzluk mümkün.

Gün için üç renk

HR sezon makyajını yıldız ürünü Painter palette, 3 ana renk olan kırmızı, mavi ve sarı ile sunuyor. Gün içinde bulunacağınız ortama göre istediğiniz tonlarda farklı sonuçlar yaratabilirsiniz. İster ışıltılı bir makyajla parlarsınız, ister sofistike olursunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!