Cilalı İbo vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Cilalı İbo vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 01:48

Türk sinemasında Cilalı İbo tiplemesiyle ünlenen usta oyuncu Feridun Karakaya, 76 yaşında kalp yetmezliği sonucu İstanbul’da öldü.

Bir dönem Türk sinemasında Cilalı İbo tiplemesiyle ünlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın usta oyuncusu Feridun Karakaya, 76 yaşında kalp yetmezliği sonucu İstanbul’da öldü.

FERİDUN Karakaya için, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Karakaya’nın cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İstanbul’da 1928 yılında doğan Feridun Karakaya, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Sahne hayatına Şehir Tiyatroları’nda başlayan Karakaya, son olarak ’Fotoğrafçı’ ve ‘Sarıpınar 1914’ adlı oyunlarda rol almıştı. Yaş haddinden 1995 yılında emekli olana kadar değişik komedilerde rol alan, emekli olduktan sonra da konuk oyuncu olarak sahneye çıkmaya devam eden Karakaya, sinemada da ‘Cilalı İbo’ rolüyle yıldızlaşmıştı. Yıllarca Türk sinemasına ve tiyatrosuna hizmet veren Karakaya, ‘İsmail Dümbüllü Ödülü’ de almıştı. Feridun Karakaya, modern tiyatronun en iyi oyuncularından biri olarak ‘Scape’nin Dolapları’ adlı oyunda gösterdiği performans dolayısıyla ‘Legion D’Honneur’ ödülüne layık görülmüştü.

Rol aldığı bazı eserler

Beyaz Mendil, Görünmeyen Adam İstanbul’da, Cilalı İbo Casuslar Arasında, Cilalı İbo Yıldızlar Arasında, Cilalı İbo Zoraki Baba, Cilalı İbo Rüyalar Aleminde, Cilalı İbo Kızlar Pansiyonunda, Cilalı İbo Perili Köşkte, Cilalı İbo ve Kırk Haramiler, Mısır’dan Gelen Gelin, Cilalı İbo Almanya’da.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!