Çıksınlar ortaya

Güncelleme Tarihi:

Çıksınlar ortaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

istifasını isteyenlere seslendi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevde kalması için yapılan baskıları iyi niyetli girişimler olarak niteledi ve ‘‘Yoruldum. Artık bu strese dayanamam. Gelip ellerini taşın altına koysunlar ’’ dedi.

FENERBAHÇE'de yönetimin aldığı kongre kararıyyla başlayan çalkantılı günler sürüyor. Ünlü işadamları ve 1907 Derneğinin Başkan Aziz Yıldırım'a yaptığı ‘‘Göreve devam et’’ baskısına, Başkan Yıldırım ‘‘Hayır’’ yanıtını verdi. Hürriyet'e özel bir demeç veren Başkan, ‘‘İstifamı istiyorlardı. Kongre kararını aldık. Şimdi onlar ortaya çıkıp ellerini taşın altına koysunlar. Ben yoruldum ve bu strese daha fazla dayanamam’’ dedi.

Görevde kalması için Emin Cankurtaran, Şadan Kalkavan ve 1907 Derneği'nin yaptığı iyi niyetli çabalara teşekkür eden Yıldırım, şunları söyledi:

STRESE DAYANAMAM

‘‘Artık yorgunum. Yoruldum, bırakmak istiyorum. İki yıldır büyük bir stres altındaydım. Bu stresi daha fazla taşıyamam. İki kalp damarım tıkalı. Koltuğa yığılıp kalamam. Hem para vereceksin, hem de tüm eleştiriler seni bulacak. Bu bana göre değil. Bana bazıları kalmam için iyi niyetle gelip görüşlerini bildiriyor. Bu iyi niyetli girişimlere teşekkür ediyorum. Ancak yine tekrarlıyorum, bir daha aday olmayacağım.

BEN Mİ OYNAYACAĞIM

Fenerbahçe'de şu anda başkan adayı çıkmayacağı söyleniyor. 8 bin üyesi olan bir kulüpte başkan mutlaka çıkar. Bizi eleştirenler şimdi ortaya çıksınlar ve gelip ellerini taşın altına koysunlar. Sportif başarıyı tartışıyorlar. Ben mi çıkıp sahada oynayacağım. Başkan olarak tüm vecibeleri yerine getirdim. Kimi istiyorlarsa aldım. Danışmanların ve Teknik Direktörüm Cemil Turan ile Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ve Milli Takım'ın formasını giymiş görevlilerdi.

OLAYLARI AÇIKLAYACAĞIM

Bundan sonra da göreve gelecek yönetimin yanında olacağım ve onlara da hep destek vereceğim. Ayrıca yönetimden ayrılıp beni eleştiri yağmuruna tutanlara da önümüzdeki günlerde gereken cevabı vereceğim. Hatta yönetim içinde yaptıklarını ve bugüne kadar gizli kalmış olayları da açıklayacağım. Bana herkes kongreye gitsin istifa etsin dedi. Ben de istediklerini yaparak, kongre kararı aldım.

En önemlisi koltuk meraklısı olmadığımı gösterdim. Aziz Yıldırım olarak bana yapılanları ben yeni gelecek yönetime yapmayacağım. Geleni tenkit etmeyeceğim. Aksine onlara her konuda destek vereceğim. Beni en çok sevindiren Fenerbahçe'nin büyük taraftarının tutumu. Onlar neyin ne olduğunu herkesten iyi biliyorlar. Gittiğim her yerde yanıma gelerek desteklerini gösteriyorlar. Hepsine tek tek teşekkür ederim.

BU İŞİ ONLARA BIRAKALIM

Hadi Rıdvan kötüydü, O gitti. Sonra dünyanın en iyi hocasını getirdik. Ama 3-5 yazara beğendiremedik. Bir sistem tutturdular gidiyor. En iyisi bu işi bunlara bırakacaksın, takımı da onlar yapsın. Böylece kulübün de bu kadar parası gitmez. Ben ve yönetimimin ayrı ayrı değerlendirilmesi doğru olmaz. Çünkü biz bir bütünüz. Tesis yaptık, kulübe uzun vadede çeşitli kazançlar sağladık ama bunlara rağmen ortada bir başarısızlık varsa ve bunun sorumlusu aranıyorsa sorumlusu benim. 1907 ve Şadan Kalkavan'dan teklif geldiği için görüştüm. Onlar iyi niyetle yaklaştılar ve kalmamı istediler. Ben de kararımı verdiğimi ve bu stresi artık çekmek istemediğimi açıkladım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!