Çıkrıkçılar’da yangın çıktı 10 işyerinde 20 milyon liralık hasar meydana geldi

Güncelleme Tarihi:

Çıkrıkçılar’da yangın çıktı 10 işyerinde 20 milyon liralık hasar meydana geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Tarihi Çıkrıkçılar yokuşunda elektrik kontağından yangın çıktı. Gece saat 2’de başlayan yangın sabah saatlerinde ancak söndürülebildi. Yangın sonrasında 20 milyon liralık zarar ortaya çıkarken, 100’e yakın kişi de işsiz kaldı.

Haberin Devamı

ULUS Anafartalar Caddesi üzerindeki tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda bulunan iş  yerlerinin birinde saat 02.17’de elektrik kontağından yangın çıktı. Tekstil ürünlerinin bulunduğu iş yerinde, kısa sürede büyüyen yangın, diğer dükkanlara da sıçradı.
Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, iş yerlerinin bulunduğu sokağın  dar olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşadı.
Yangın, ekiplerin çalışmaları sonucunda sabah saat 11.00 sıralarında söndürüldü.
Yetkililer, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangının genellikle tekstil ürünleri satılan 10 iş yerine zarar verdiğini bildirdi.
Yangının etkili olduğu sokak, güvenlik şeridiyle çevrildi. Araç trafiğine kapalı olan sokağa yayaların da girmesine izin verilmedi.
20 milyonluk zarar
Öte yandan ATO Başkanı Salih Bezci olay yerine gelerek yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını takip etti. Bezci, burada yaptığı açıklamada, yanan iş yerlerinde yaklaşık 20 milyon liralık zarar olduğunu, 100’e yakın kişinin de işsiz kaldığını belirtti. İş yeri yanan esnafın vergi borçlarının ertelenmesini isteyen Bezci, işsiz kalanlara da işsizlik fonundan para verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

İtfaiye geç kaldı tepkisi

YANGIN haberini alarak olay yerine gelen iş yeri sahipleri, yangına müdahale eden ekiplerin yetersiz kaldığını, bu nedenle yangının kısa sürede büyüdüğünü öne sürerek, itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, şöyle denildi:
“İtfaiye Dairesi Başkanlığına saat 02.17’de Altındağ Çıkrıkçılar Yokuşu Sokağı’nda iş yerinde yangın çıktığı yönünde gelen ihbarlar üzerine, Kurtuluş İstasyonu’ndan 5 araç ve 13 personel anında olay yerine intikal etti. Olay yerine ulaşan ekibin talebi üzerine, Esat, Merkez, Siteler, Gölbaşı, Kayaş, Batıkent, Çayyolu, Etimesgut istasyonlarından da toplam 31 araç 75 personelden oluşan takviye ekipler gönderildi.
İtfaiye ekiplerine, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Fen İşleri Dair Başkanlığı ve ASKİ Genel Müdürlüğünden 9 araç ve 11 personelin desteği ile 45 araç ve 99 personelle mücadele edilen yangın uzun gayretler sonucunda kontrol altına alındı.”

Haberin Devamı

Acil yardım yapılmalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de esnafa ziyarette bulunarak yardım elinin uzatılmasını istedi. Palandöken, “Ankara’nın 100 yıllık çarşısı yandı. Bir zamanların cazibe merkezi olan Ankara’nın tarihi tuhafiyeciler, çorapçılar çarşısında 10 dükkan tamamen yandı. Yangında trilyonlarca zarar eden esnafın bir an evvel bankalara olan borçları ile yanlarında çalışan işçilerin ücretleri sigorta fonundan karşılanmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!