"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Çikolata soslu milföy pastası

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamaya başlayınca merdaneyle gelişi güzel inceltip açın.

İki adet fırın tepsisine milföyleri sıralayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 20-25 dakika pişirin. Üzerleri iyice sararıp çıtır çıtır olduğunda çıkarıp soğumalarını bekleyin.
Diğer taraftan un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Son olarak tereyağını da ilave edin.
Muhallebiyi kısık ateşte, karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra da ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuyan milföylerin yarısını küçük küçük parçalayarak dikdörtgen ya da yuvarlak bir cam kaba serin. Üzerine hafif ılık hale gelmiş olan muhallebinin yarısını gezdirin.
Kalan milföyleri de parçalayarak muhallebinin üzerine dağıtın. Sonra üzerine kalan muhallebiyi gezdirin.
Son olarak çikolata sosunu pişirip üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Çıkarıp kaşıkla servise sunun. İsterseniz üzerine taze ceviz ya da file badem serpiştirebilirsiniz.

Malzeme listesi

- 8 yaprak milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 25-30 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket hazır  çikolata sosu

8 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi : 25 dakika

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI