'Çıkmazsanız kaybedersiniz'

Güncelleme Tarihi:

Çıkmazsanız kaybedersiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 01:34

Akçaabat’taki maçın devre arasında bıçak ve silahla tehdit edilip saldırıya uğradıklarını ileri süren Ankaragücülüler sahaya çıkmak istemedi.

SÜPER Lig’in son haftasında 4 ayrı kentte küme düşme tehlikesi yaşayan 4 takımın mücadelesinden 2’si, büyük gerginliğe sahne oldu. Bursaspor’un cezası nedeniyle Sakarya’da oynanan karşılaşmada Bursaspor, Samsunspor’u yenmesine karşın küme düşerken, maçın bitimiyle ortalık cehenneme döndü. Koltuklar kırılıp, sahaya atıldı, tribünler yakıldı.

Bizi tehdit ettiler

Akçaabat’taki karşılaşmada ise Ankaragücülüler saldırılara uğradıklarını ileri sürdü. Başkent ekibinin yöneticileri ve futbolcuları, koridordaki 35-40 kişilik bir grubun kendilerini yumrukladığını, bıçak ve silah gösterip tehdit ettiklerini söyledi. Ankaragücü camiasının konuştuğu, silahların, bıçakların gösterildiği, tehditlerin küfürlü boyutlara ulaştığı idi..

Emniyet garanti verdi

Bu nedenle hakem Serdar Tatlı’ya ‘Bu şartlarda biz çıkıp oynamıyoruz’ dendiği ancak emniyet müdürünün verdiği garanti doğrultusunda Tatlı’nın Ankaragücülüleri ‘Çıkmazsanız kaybedersiniz’ diye uyardığı belirtildi.

A.Gücü İkinci Başkanı M.Kemal Ünsal durumun çok vahim olduğunu belirterek, ‘Akçaabat’ta devletin temsilcileri görevini yapmadı. Kaymakam, İlçe Emniyet Müdürü ve Gençlik ve Spor Müdürü ile Sebatspor Kulübü yetkilileri büyük zaaf gösterdi.

Karadenizliyim, bilirim

Karadeniz gibi herkesin silahla yaşadığı bir yörede stada girişte hiç arama yapılmaması manidardır. Devre arasında şeref tribününde her fırsatta ceketler sıyrılıyor ve altından silahlar görülüyordu. Bunun anlamını, ben Karadenizli olarak iyi bilirim. Sadece Ankaragücü’ne değil, topluma futbola yanlış yapıldı’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!