Çıkmaz: Milli mücadele ruhu devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çıkmaz: Milli mücadele ruhu devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 11:12

Çıkmaz: Milli mücadele ruhu devam ediyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep'in, düşmana karşı gösterdiği mücadele ile Gazilik unvanını sonuna kadar hak ettiğini ifade eden Çıkmaz, mesajında şunları dedi:

"Gazianteplilerin, düşmana karşı gösterdiği destansı direniş tarih sayfalarına 'Antep Savunması' olarak girmiş büyük bir başarıdır. Teknolojik silahları ve sayısal üstünlüğü ile kenti kolayca ele geçireceğini düşünen işgal güçleri, Gaziantep halkının vatan, bayrak ve özgürlük sevgisine karşı koyamamıştır. Hiçbir yerden destek almadan 6 bin 317 şehit vererek düşmanları bozguna uğratan bu kent 'Gazi'lik unvanını sonuna kadar hak etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi kurtardılar' sözleri bu destansı direnişin en büyük kanıtıdır. Bizler de atalarımızın kanıyla sulanan bu toprakları geliştirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.  Çevremizi saran düşmanların ülkemizin birlik ve bütünlüğüne tekrar kast etmesinin önüne geçmek ve güçlü Türkiye'yi kurmak adına üreten bir Türkiye oluşturmamız lazım. Geçmişte Kurtuluş Savaşında verdiğimiz mücadeleyi bugün sanayi, ticaret ve ihracatla ekonomik anlamda vermekteyiz. Bizler sanayiciler olarak çağın gereksinimlerini yakalayarak ülkenin geleceğine yön vermeli ve Türk'ün gücünü tüm dünyaya göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan müdafaasında canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!