Çıkmaz; ihracatçının sorunlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Çıkmaz; ihracatçının sorunlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:18

Çıkmaz; ihracatçının sorunlarını anlattı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GÜNEYDOĞU Anadalou İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ihracatçının dünya pazarlarında yaşadığı sorunları anlattı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla yapılan TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmalara devam ettiklerini belirterek Mart ayında ihracat rakamlarındaki artışın önümüzdeki süreçte de devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

Türkiye İhracatçı Meclisi tarafından organize edilen, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve beraberindeki heyetin de katıldığı TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda ihracatçıların sorunları ve 2023 hedefiyle ilgili yürütülen çalışmalar değerlendirildi. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve bölge ihracatı hakkında bilgiler verdi. 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için ar-ge ve inovasyon kavramlarının gerek üreticiler gerekse ihracatçılar tarafından büyük bir kararlılıkla ele alınması ve buna göre yatırımlar yapılarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Çıkmaz, ihracatçının bürokrasiyle ilgili yaşadığı sorunların da acilen ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak sorunları dile getirdi. Başkan Çıkmaz'ı tebrik eden Maliye Bakanı Naci Ağbal belirtilen sorunların çözümü için ilgili brokarlara gerekli talimatları verdiklerini, yeni düzenlemelerle ihracatçıların önünü açacaklarını ifade etti. TİM tarafından düzenlenen toplantıya 26 ihracatçı sektörü adına katılan başkanlar gerek bölgeleri gerekse ihracatçıların yaşadığı sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini de sıraladılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!