Çıkmaz: Bağımsızlık mücadelesi 'Gazilik' ile taçlandı

Güncelleme Tarihi:

Çıkmaz: Bağımsızlık mücadelesi Gazilik ile taçlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:20

Çıkmaz: Bağımsızlık mücadelesi 'Gazilik' ile taçlandı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Kahraman Anteplilerin gösterdiği büyük cesaret ve bağımsızlık mücadelesi, 'Gazilik' unvanı ile taçlandırılmıştır" dedi.

Gaziantep'e, 'Gazilik' unvanının verilişinin 97'nci yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutlayan Çıkmaz, Antep savunmasının tarihe altın harflerle yazılan destansı bir mücadele olduğunu ifade etti. Çıkmaz mesajına şöyle devam etti:

"Antep Savunması dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrası kentimize en büyük ödül olan 'Gazilik' unvanı verilmiştir. O günlerde yaşanan tarihi olayları hafızalarımızda canlı tutmak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini her zamankinden çok sağlamak zorundayız. Teknolojik silahları ve sayısal üstünlüğü ile kenti kolayca ele geçireceğini düşünen işgal güçleri, Gaziantep halkının vatan, bayrak ve özgürlük sevgisine karşı koyamamıştır. Hiçbir yerden destek almadan 6 bin 317 şehit vererek düşmanları bozguna uğratan bu kent ‘Gazi’lik unvanını sonuna kadar hak etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi kurtardılar’ sözleri bu destansı direnişin en büyük kanıtıdır. Kahraman Antepliler'in gösterdiği büyük cesaret ve bağımsızlık mücadelesi, 'Gazilik' unvanı ile taçlandırılmıştır. Bizler de atalarımızın kanıyla sulanan bu toprakları geliştirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Geçmişte Kurtuluş Savaşında verdiğimiz mücadeleyi bugün sanayi, ticaret ve ihracatla ekonomik anlamda vermekteyiz. Aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ettiğimiz müddetçe inanıyorum ki hem kentimiz hem de ülkemiz dünya markası olma yolunda emin adamlarla ilerleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle vatan müdafaasında canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!