Cihan Kamer'den Cimbom'u kızdıracak sözler

Güncelleme Tarihi:

Cihan Kamerden Cimbomu kızdıracak sözler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 14:50

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer, Galatasaray'ın, yeni teknik direktörü Rijkaard yönetiminde “güzel ikincilikler” yaşayacağını iddia etti. Kamer ayrıca, "İsteseydik Rijkaard'ı alırdık" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Dergisi'nin temmuz ayı sayısında röportajı yer alan Kamer, ezeli rakiplerini kızdıracak iddialı açıklamalar yaptı.

Şampiyonluğu çok istediklerini vurgulayan Kamer, geçen sezonun tekrar yaşanmaması için alınan önlemlerle ilgili soruya verdiği uzun yanıtın son bölümünde “Rijkaard elbette ki kalitesi, kariyeri itibarıyla çok başarılı bir teknik direktördür, muhakkak ülkemiz futboluna artı değerler kazandıracak. Ancak başarılar uzun vadede olacaktır ve Galatasaray'a güzel ikincilikler yaşatacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

“İSTESEYDİK RİJKAARD'I ALIRDIK”

Kamer, teknik direktör olarak Rijkaard'ı da alabileceklerini, ancak Fenerbahçe ve Türkiye'yi tanıması nedeniyle Christoph Daum'u tercih ettiklerini söyledi.

Daum'un doğru tercih olduğunu kaydeden Fenerbahçeli yönetici, şöyle devam etti: “Biz isteseydik, yönetim ve Sayın Başkan Aziz Yıldırım isteseydi bugün takımımızın başında Rijkaard vardı. Bu taraftarın, başkanın ve yönetimin tercihidir. Bence doğru bir tercihtir. Çünkü pek çok kişiye de sordum, hep iki isim söyleniyordu. Birisi Lucescu, birisi Daum idi. Hiç kimse Rijkaard demiyordu. Lucescu'nun sözleşmesi devam ediyor. Daum'un sözleşmesi sona ermişti. Taraftarımızı, Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi tanıması nedeniyle de tercihimizi Daum'dan yana kullandık. Biz hızlı şampiyonluk istiyoruz.”

“GEÇEN SENE DAUM OLSAYDI UEFA KUPASINI ALIRDIK”

Cihan Kamer, geçen sezon takımın başında Christoph Daum olsaydı UEFA Kupası'nı alabileceklerini savundu.

Haberin Devamı

Aragones'in takıma hakim olamadığını, takımı bütünleştiremediğini kaydeden Kamer, bunu geçen sezon ki başarısızlığın en önemli nedeni olarak gördüğünü ifade ederek, “Shakhtar Donetsk ve Werder Bremen'i finalde izledik. Bizim takımımız geçen sezon UEFA'yı yüzde 100 kazanabilecek bir kaliteye sahipti. Bizim doğru bir teknik direktörümüz olsaydı, örneğin yine Daum olsaydı UEFA Şampiyonluğu, lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası bizimdi” şeklinde açıklamalar yaptı.

“BAŞKAN'IN FUTBOL BİLGİSİ TEKNİK DİREKTÖRLERE TAŞ ÇIKARTIR”

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a övgüde bulunan Kamer, Yıldırım'ın futbol ve futbolcu bilgisinin pek çok teknik direktöre taş çıkartabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın agresif olarak algılanmasından rahatsızlık duyduğunu anlatan Kamer, “Başkanın haksızlığa ve sorumsuzluğa tahammülü yok, kendisine bu yönde agresif deniliyor, ancak bence tepkisi normaldir. Başkan futbolda nasıl ilerleneceğini her daim tarif eden bir yöneticidir. Başkan etiğe, hukuka ve futbola yakışır bir şekilde hareket eder. Başkanın futbol ve futbolcu bilgisi de pek çok teknik direktöre taş çıkartacak kadar iyidir” şeklinde konuştu.

“TARAFTAR RAHAT OLSUN”

Yeni transferleri değerlendirerek, her birinin takıma faydasının büyük olacağını kaydeden Kamer, “Taraftarımıza rahat olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Orta alanda Emre'nin yanında ön liberoda oynayabilecek bir futbolcu için görüşmelerin devam ettiğini bildiren Kamer, “Öncelikle üç sezon üst üste şampiyon olacağız. Türkiye Kupası'nı alacağız ve bu süreç içerisinde Avrupa'da Fenerbahçe'ye yakışır bir başarı yakalayacağız. Bu sözlerin arkasında bir başkan ve yönetim var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!