Ciguli iyi müzisyen

Güncelleme Tarihi:

Ciguli iyi müzisyen
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ayvalık Gömeç'teki 5 ayrı evder oluşan ‘‘Gönül Köşkü’’nün kapılarını ilk kez Hürriyet'e açan ve kızı Beste'yle birlikte 8 aylık torunu Oben'i bağrına basan Kayahan'la müzik üstüne de konuştuk. Kayahan, arkadaşımız Yener Süsoy'a müzik konusunda büyük tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Ciguli'nin çok ‘‘iyi bir müzisyen’’ olduğunu söyleyen Kayahan, türünü asla değiştirmeyeceğini bildirdi.

Son zamanlarda bir ‘‘Ciguli fırtınası’’ esiyor. Acaba Türk popunun büyük ustası bu konuda ne düşünüyor?

- Ciguli, bildiğim kadarıyla çok iyi bir müzisyen. Yaptığı iş ‘‘Bubble gum’’; yani yapılır, tüketilir ve biter... Ben onu üç sene önce televizyonda seyrettiğimde, ‘‘Bu arkadaşa bir şey yapılsın, çok kabul görür’’ demiştim. Çok güzel ve değişik akordeon çalıyor, ama işin sanat yönü farklı. Roman müziğiyle Hint müziği yan yana getirilmiş. Bence çok da akıllıca yapılmış. Ben bunun adını bir müzik yapıtı koyamam, fakat yine de bir şeydir. Hiçbir şey değildir diyemezsiniz. Ayrıca Ciguli'den çok daha kötü, ciddi diye yapılmış şeyler biliyorum.

Kayahan kendi müziği hakkında ne düşünüyor?.. ‘‘Beni Azad Et’’ ilgi gördü mü?..

TÜRÜMÜ DEĞİŞTİRMEM

- Şu anda bizim janrımızda Türkiye'de en çok ‘‘Beni Azad Et’’ kabul gördü, hálá da görmeye devam ediyor. Benim 1992'de yaptığım ‘‘Yemin Ettim’’ bile hálá satıyor. Bunlar bir ayda satıp biten şeyler değil. Ben satmaktan çok, gelen mektupları değerlendiriyorum. Teşekkür ediyorlar, bütün şarkıları beğendiklerini söylüyorlar. Üstelik verdikleri parayı helal ettiklerini söylüyorlar. Bu piyasada satılmış ama beğenilmemiş şeyler de var. Ben alınıp atılmak değil, alınıp saklanan albümler yaptığımı biliyorum. Ayrıca bir memur çocuğu olarak albümüne verilen her kuruşun ne kadar zor kazanıldığını iyi bilirim. Bu parayı hak etmek için her albümde daha çok çalıştığımı herkesin bilmesini isterim. Türümü değiştirmeyi düşünmüyorum, bunu bulana kadar çok uğraştım. İnsanlar aşk şarkılarından yüzyıllardır bıkmadılar, ben henüz 50 yaşındayım ve 35 senedir şarkı şöylüyorum. 2000 yılında da aşk şarkıları söylenecek, çünkü insanların en çok ihtiyacı oldukları şey sevgi. İçinde sevgisi olan, aşkı olan her şey insanlığı da beraberinde getiriyor. Hiçbir bestem birbirini tekrar etmez. Ne dünkü benim, ne benim dünkü sesim, ne dünkü kalemim, ne dünkü kağıdım. Rahmetli Barış'ı kaybettikten sonra bizim gibi sanatçılara halk çok daha fazla ilgili göstermeye başladı.

Gönül Köşkü'nün özellikleri

Kayahan'ın ‘‘Gönül Köşkü’’ adını verdiği 5 ev, önce yazlık olarak alınmış, ama zamanla birçok değişikliğe uğramış. İşte Gönül Köşkü'nün ilginç yönleri:

Elektrik kesilmelerine karşı çok güçlü jeneratör var.

Şehir suyu özel cihazlarla tamamen arıtıldıktan sonra musluklardan veriliyor.

6x 12 m. büyüklüğünde, 110 ton su alan yüzme havuzu her gün klorlanıyor, özel makinelerle temizleniyor.

Kışın rahatlıkla ısınabilmek için bütün evlere kalorifer tesisatı döşenmiş.

Sıcak ve nemli havalar için split klimalar taktırılmış.

Yıldırımdan çok korkan İpek Tüter için Kedi Evi'nin üstünde dev bir paratoner yer alıyor.

Tavan ve duvarlarda kullanılan özel vitrayları Yunus Yılmaz, ferforjeleri ise Saner Ateş gerçekleştirmiş.

Evlerin yeniden düzenlenmesi ve dekorasyonu için bugüne kadar bir kısmı İstanbul'dan gelmek üzere 125 işçi çalışmış.

Kayahan'ın ‘‘Denizci K’’ adlı teknesi şimdilik Ayvalık Setur marinasında ama, yakında sitenin önüne bağlanacak.

Evlerin bahçelerinde İstanbul'dan özel getirilen manolyadan zeytine kadar birçok ağaç var.

Kaskatlı süs havuzu 1,5 milyara malolmuş.

Evlerin duvarlarında denizcilikle ilgili tablo, pano ve maketler yer alıyor.

Yaklaşık 10 milyara malolan perdeler ile seramiklerin seçimini İpek Tüter yapmış.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!