Çiğli'de yenidoğan yoğun bakım ünitesi hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Çiğlide yenidoğan yoğun bakım ünitesi hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 11:03

Çiğli'de yenidoğan yoğun bakım ünitesi hizmete girdi

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile hastalarını kabul etmeye başladı.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Sağlık Bakanlığı'nın 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde olması gereken kriterleri tamamlayarak verilen onayla sınıfı geçti. Ünite, konusunda uzman 1 yenidoğan doktoru, 13 hemşire, 2 temizlik personeli ve 1 tıbbi sekreterden oluşan sağlık ekibi ile ilk hastalarına hizmet vermeye başladı.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzm. Dr. Mengü Burhanoğlu, "Ünitemiz yenidoğan canlandırmasının yapılabildiği, 35 hafta ve üstü doğan stabil bebeklerin bakıldığı, 35 hafta üstü sorunlu yenidoğanların ve 35 hafta altı doğanların uygun merkezlere transfer edilene kadar izlenebildiği şekilde planlandı. Ayrıca ünitemizde, yenidoğan polikliniğine başvuran 28 günlüğe kadar olan yenidoğan sarılığı, idrar yolu enfeksiyonu, bağırsak enfeksiyonu, yenidoğan enfeksiyonu, kalsiyum düşüklüğü, kan şekeri düşüklüğü vb. tanıları konan, beslenme sorunlu, sıvı kaybı olan yeterli kilo alamayan bebekler de annesi refakatinde yatırılarak takip edilebilecekler" dedi.
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da "Yenidoğan Ünitesi bebekler için hayati önem taşıyan çok gerekli bir merkez. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi adı altında birleşen eski Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastaneleri'nde yenidoğan ünitesi bulunmamaktaydı. İhtiyacı olan bebeklerimizi başka hastanelere sevk etmemiz gerekiyordu. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayan 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile bebeklerimizin büyük ölçüde ihtiyaçları burada karşılanabilecek. İlerleyen süreçte daha ağır vakaların tedavisi için 9 küvöz kapasiteli 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizi de açmak üzere hazırlıklarımız devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde dünyaya gelen Şefika-Abdullah Adıgüzel çiftinin 3. bebekleri Sepsis tanısı nedeniyle 3 günlükken 1. Basamak Yenidoğan Kliniği'ne yatışı yapılan ilk bebek oldu. Bebeğin annesi Şefika Adıgüzel, "Burası mükemmel, özel hastane gibi. Hemşireler, doktorlar bizimle çok ilgilendi hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.
Kliniğe yatışı yapılan bir diğer bebeğin annesi Kezban Sevgili ise "Gebeliğimin ilk 6 ayında takiplerimi özel bir hastanede sürdürdüm. Daha sonra maddi nedenlerden dolayı gebelik takibi için Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Doğumumun gerçekleşeceği haftalarda bu hastanenin açılmış olmasını diledim. Burada özel hastaneden daha fazla imkanlar var ve burası bir devlet kurumu, bu çok sevindirici. Benim bebeğim 5 günlük, sepsis tanısı ile bu serviste tedavi görmeye başladı. Çok memnunum burada her şey çok güzel. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 12 yataklı ve 6 odadan oluşuyor. Odalarda her bebek için acil durumlarda kullanılmak üzere ayrı ayrı oksijen ve vakum cihazı bulunan paneller, her bebek için "parmaktan oksijen ölçüm cihazı" bulunuyor. Doğumhanede bulunan yenidoğan acil müdahale odasında ise 1 adet açık bebek ısıtıcısı, T parça canlandırıcı, ventilatör, ventilatörlü transport küvözü, oksijen ölçüm cihazı mevcut. Ayrıca ünitede hasta karşılama ve değerlendirme odası, besin hazırlama odası, süt sağma ve emzirme odasının yanı sıra anneler için odalarda televizyon, buzdolabı, acil hemşire çağrı butonu, tuvalet ve duş yer alıyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!