Çiğli'de günübirlik hasta birimi

Güncelleme Tarihi:

Çiğlide günübirlik hasta birimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:15

Çiğli'de günübirlik hasta birimi

Haberin Devamı

İZMİR'deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, modern ve konforlu koşullarda kaliteli sağlık hizmeti verme anlayışı çerçevesinde Günübirlik Hasta Birimi’ni hizmete açtı.

Yeni açılan Günübirlik Hasta Birimi’nde poliklinik muayenesine gelen hastalara uygulanması gereken özellikli ilaçlar ya da küçük cerrahi müdahaleler, yatış işlemleri yapılmadan kısa sürede konusunda uzman sağlık personeli tarafından yapılacak, aynı gün içerisinde hastalar evlerine gidebilecek. Günübirlik Hasta Birimi’nde hemşirelik hizmeti veren Nalan Demircan "Hastane yeni açıldığında hastalarımıza Dâhiliye Servisi katında tek odada günübirlik ayaktan sağlık hizmeti veriyorduk. Bazı özellikli ilaçlarımız var, bunları hastalarımıza hastane içerisinde uygulamamız gerekiyor. Bu ilaçları hastalarımız daha hızlı ve güvenli şekilde alsınlar diye Günübirlik Hasta Birimi açıldı. Örneğin biraz önce K vitamini yapılmak üzere yeni doğan hastamız geldi. Hastamızın bu işlemi yaptırmak için poliklinikten yeni doğan servisine gitmesi gerekmekteydi. Yeni birimimizde tedavisini hemen uyguladık. Böylelikle yeni doğan servisinin işini hafiflettiğimiz gibi hastamıza da kısa zamanda güvenli sağlık hizmeti vermiş olduk. Oldukça geniş, ferah ve modern birimimize şimdilik Çocuk, Dâhiliye ve Göğüs hastalıkları polikliniklerinden hastalarımız geliyor. İhtiyaç dâhilinde diğer poliklinik hastalarını da karşılamak üzere hazırız" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Günübirlik Hasta Birimi’ne başvuranlardan Zeynep Çavuş "Kızım halsiz ve iştahsızdı bu nedenle Dâhiliye Polikliniği’ne getirdim. Muayenesi yapıldı ve doktorumuz daha hızlı toparlaması için serum takılması amacıyla buraya gönderdi. Günübirlik Hasta Birimi hizmeti çok iyi olmuş. Doktorumuz kan tetkikleri istedi onu verdik kan tetkiki sonuçlarımız çıkıncaya kadar burada serumları takıldı. Tetkik sonuçlarımız çıktıktan sonra doktorumuzun yanına tekrar gideceğiz her şey düzenli ve bir sistem içinde yürüyor emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Hastalardan emekli öğretmen Bilge Ayan da verilen hizmetten çok memnun kaldığını söyledi. Arkadaşlarına da burada verilen hizmetten bahsettiğini dile getiren Ayan, "Bende demir eksikliği var, her gün gelip serumun içine koydukları demir ilacını yaptırıyorum" dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen ise şunları söyledi:

"21 Mayısta açılan hastanemizde özellikli birimlerimizi açmaya devam ediyoruz. Kısa süreli tedavi ve cerrahi işlem gerektirecek, ancak yatış yapılmasına gerek olmayan hastalarımıza hizmet amacıyla Günübirlik Hasta Birimi’ni açtık. Polikliniklerde hekimlerimiz tarafından önerilen kısa ama hastane şartlarında yapılması gerekli tedaviler artık daha modern ve konforlu şartlarda burada yapılacaktır. Birçok kronik akciğer hastalığı olan ve çocuk hastalarımız nebulizatör ve buhar tedavisi için daha önceleri acil servis, klinikler ve polikliniklerde zor şartlarda hizmet almaktaydı. Yine pansuman odalarında küçük girişimsel işlemleri yaptırmak zorunda kalıyorlardı. Önümüz kış ve tüm bu işlemlerin artık bu modern birimimizde yapılacak olması hasta ve çalışanlarımızın memnuniyetini arttıracaktır."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!