Çiğli'de deve güreşi

Güncelleme Tarihi:

Çiğlide deve güreşi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:56

Çiğli'de deve güreşi

Haberin Devamı

ÇİĞLİ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali'nin yedincisi 11 Aralık Pazar günü Harmandalı Futbol Sahası'nda yapılacak. Ege'nin dört bir yanından gelen develer gün boyu güreşseverlere şölen tadında bir program sunacak.
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşleri şenliği bu yıl da devam edecek. Ege'nin dört bir yanından gelen 120 devenin yarışacağı şenlikler Harmandalı Futbol Sahası'nda, 11 Aralık Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Her yıl katılımın yüksek olduğu ve ücretsiz olarak izlenebilecek festivale bu yıl da ilginin büyük olması bekleniyor. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm Çiğli ve İzmir halkını deve güreşleri festivaline davet etti.
Deve güreşleri festivallerinin geleneklerin sürdürülmesi adına birçok vatandaşı sevindirdiğini belirten Başkan Arslan, "Belediye olarak sosyal projeleri takip etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Harmandalı bölgemiz deve güreşlerine geçmişte de defalarca ev sahipliği yaptı. Özellikle deve güreşleri gibi gelenekselleşmiş festivaller Çiğli'de yaşatılması gereken önemli organizasyonlardır. Çiğli halkının mutlu olduğu bir gün geçirmeleri, eğlence ve spora doymaları bizim için çok önemlidir. Her hizmet ve projemizde vatandaşımızın memnuniyetini düşünerek iş yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimize yoğun ilgi bekliyoruz. Bu ve bunun gibi birçok sosyal projeyi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!