Çiğli Pembe Kule Anaokulu, mentessori eğitimi verecek

Güncelleme Tarihi:

Çiğli Pembe Kule Anaokulu, mentessori eğitimi verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 10:43

Çiğli Pembe Kule Anaokulu, mentessori eğitimi verecek

Haberin Devamı

GÜNÜMÜZDE en büyük sorun olarak eğitimi gören öğrenci velilerinin arayışlarına yeni bir soluk katacak Çiğli Pembe Kule Anaokulu, Mentessori Eğitim Metodu ağırlıklı olarak hizmete giriyor. Okul kurucuları Hurriye Aydemir ile Ebru Tan “Çocuklarımızı bilimle erken yaşta eğlenerek ve oynayarak tanışacak" dedi.

Çiğli Pembe Kule Anaokulu, Mentessori Eğitim Metodu ile hizmet verecek. 19 Eylül de eğitime başlayacak okulun kurucuları Hurriye Aydemir ile Ebru Tan, “Çocuklarımızı Bilimle erken yaşta eğlenerek ve oynayarak tanışacak" dedi. Çocukların hayatı deneyimleyerek, yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenmeleri için büyük çaba harcadıklarına belirten Aydemir ve Tan organik beslenmenin yanı sıra okulun tüm detaylarının öğrencilerin düşünülerek gerçekleştirildiğini söyledi. Sınıfların çocukların rahat edebilecekleri büyüklükte tasarlandığına işaret eden Aydemir ile Tan, Montessori eğitim metodunun 'hazırlanmış çevre' anlayışından hareket ederek öğrencilerin algı sistemlerinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Okul kurucuları eğitim anlayışlarını dile getirirken şu bilgileri verdi:

“Sevgi dolu, özgür ancak disiplinli bir Montessori ortamında, bağımsız, kendi ayakları üstünde durabilen, empati kurabilen, iç disiplini oluşturan, inisiyatif geliştirebilen, yaşam boyu öğrenen ve öğrenme şevkine sahip çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocukların potansiyellerini harcamamak, öz güvenlerini kırmamak, üretkenliklerini engellememek ve barış içinde, mutlu, başarılı, öz güvenli çocuklar yetiştirmek için Montessori eğitimi çok önemli bir yere sahiptir. Bugünün çocukları yarının yetişkinleri olduğundan, toplumun refahı, barışı ve güzel bir gelecek için ilk 6 yaş arasına önem verip, çocuklarımızın bu değerli eğitimden faydalanmasını sağlamalı, onlar için en iyisini yapmalıyız düşüncesindeyiz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!