Çiğköfte kralının ortağı da TUSKON dosyasında

Güncelleme Tarihi:

Çiğköfte kralının ortağı da TUSKON dosyasında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 10:35

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakınlığı ile bilinen TUSKON’a yönelik yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. 85 sanıklı iddianamenin sanıkları arasında gıda sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirketin de ortağı da bulunuyor. Anılan isimler arasında 900’e yakın şubesi bulunan ünlü bir çiğköfte markasının ortaklarından Çetin Tekdemir de yer alıyor. Üç ortaklı markanın ortaklarından Tekdemir hakkında 15 yıl hapis istemi ile yargılanması talep edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim’in imzasını taşıyan iddianame 120 sayfadan oluşuyor. Şüpheli listesinin bir numarasını, terör örgütü FETÖ’nün

Çiğköfte kralının ortağı da TUSKON dosyasında

lideri Fetullah Gülen yer alıyor.  İddianamede yer alan isimler arasında, şirketleri TMSF denetimine alınan Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü gibi isimlerin yanı sıra, gıda sektöründe bilinen çok sayıda markanın ortağı da bulunuyor.

900 ŞUBESİ BULUNUYOR

Türkiye genelinde 900’e yakın şubesi bulunan ve sektörün en büyüğü konumundaki ünlü çiğköfte markasının ortaklarından Çetin Tekdemir (45) de soruşturma kapsamında 8 Eylül’den bu yana tutuklu. İddianamede beyanları yer alan ve 2009-2013 döneminde FETÖ görev alan gizli tanık “Boran”ın iddiasına göre Çetin Tekdemir halen örgütü savunan, önceki dönemde de mali destek veren isimlerden biri.

Haberin Devamı

Dosyasının şüphelileri arasında yer alan Yüksel Nalbant ise ifadesinde, 2004 yılı sonrası cemaat sohbetlerine katıldığını, toplantıların ise Çetin Tekdemir’in bir yakının evinde yapıldığını öne sürdü. İddianameye göre, Çetin Tekdemir, bir ara kaynak sıkıntı içinde olan Bank Asya’nın finansal olarak güçlendirilmesi için bankadaki hesabına para yatırdı.

2013 yılı Aralık ayında bu bankadaki bakiyesi 114,5 lira olan Çetin Tekdemir'in  Ocak 2014’teki bakiyesi ise 47 bin 599 TL olarak kayıtlarda göründü. İddianamede, Tekdemir hakkında 10 yıldan 15 yıla varan sürede hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

 

Dosyada tutuklu bulunan isimler arasında Ovalı Restoran’ın sahibi Ahmet Tuzlu da bulunuyor.

Çiğköfte kralının ortağı da TUSKON dosyasında

EKONOMİDE SON 24 SAAT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!