Çiftlikköy’de okul kantinlerine sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Çiftlikköy’de okul kantinlerine sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 14:57

Çiftlikköy’de okul kantinlerine sıkı denetim

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Denetim ekiplerince, Çiftlikköy’deki 13 okulun kantinleri denetlenerek, eksiklikleri bulunanlara gerekli uyarılar yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcıyla birlikte, Çiftlikköy’deki öğrencilere sağlığa uygun gıda satışı yapılıp yapılmadığının daha etkin kontrolü amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden birer temsilcinin yer aldığı ilçe denetim ekibi, Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte okul kantinlerinde denetimler gerçekleştirdi. Okullardaki öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşıladıkları okul kantinleri ve yemekhane gibi yerlerde gıda güvenliğinin üst düzeyde tutulmasına yönelik yapılan denetimlerde ciddi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Denetimlerde bazı kantin işletmecilerine ufak tefek eksikliklerin giderilmesi için uyarılarda bulunuldu. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, denetimlerin belli aralıklarla süreceğini belirterek, “Önemli olan öğrencilerimiz için sağlıklı beslenme ortamlarının oluşturulması ve sağlanması" dedi.

Kantinlerde kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi ürünler satılamıyor, içme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalanlar içecekler de satışı uygun olmayan içecekler olarak sıralanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!